Патријарх славио са верницима у Мајамију

Данас је за све Србе у Мајамију био празник. На црквену славу у овом граду на Флориди дошао је његова светост патријарх српски Иринеј са епископима, домаћином источно-америчким Иринејем, и шумадијским Јованом.
Црква Св. Симеона Мироточивог и црквена сала су били тесни да приме вернике који су желели да присуствују архијерејској служби. Домаћини славе Гордана и Драган Симовић имали су част да славски колач пресеку са патријархом српским, а то се не дешава често.
Након свечаног ручка, који су припремиле вредне сестре из Кола српских сестара, изведен је пригодан културно-забавни програм. Ђаци овдашње црквене школе извели су рецитал „Српски род кроз своје светитеље“, а потом су наступили пијанисткиња Марта Милошевић-Бранковић и фолклорни ансамбл „Балкан“.
Многи верници су прилазили патријарху Иринеју да затраже савет, чују реч утехе и љубави и да приме благослов. Без сумње овај дан памтиће зауверк. Његова светост ће наредних дана посетити Цркву Светог Јована Крститеља у Патерсону у држава Њу Џерзи на северу САД, где ће парохијанима, као и свуда, донети мир и радост.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *