Патријарх Иринеј међу Србима на Флориди

Његова светост, архиепископ пећки, митрополит београдско-карловачки и Патријарх српски, гостоподин Иринеј касно синоћ стигао је на Флориду. Са њим су стигли владика шумадијски Јован и протођакон Дамјан Божић. На међународном аеродрому у Тампи Његову светост су сачекали свештеник и представници Управног одбора Цркве „Светог Ђорђа“, као и чланови фолклорног друштва „Ђурћевак“, са добродошлицом, погачом и цвећем.
Почагу је за ову прилику припермила породица Неђе Пољчића. Видно узбуђен срдачном добродошлицом у овом делу света, Патријарх је са многима разменио неколико речи, интересујући се ко су, како живе и одакле потичу.
Наредног дана Патријарха Иринеја чека много посла. Прво ће присуствовати Годишњој скупштини Источноамеричке епархије, која се данас почиње у Сент Петрсбургу, а потом ће у суботу преседавати ванредним Црквено-народним сабором за Канаду и Америку.
Како смо обавештени за овај Сабор заказан у Клирвотеру на коме ће се разговарати о црквеном Уставу, влада велико интерсовање. До сада је пријављено око 200 представника из САД, Канаде и Јужне Америке, и међу њима влада неподељено уверење да ће пет епархија СПЦ на овом континенту и даље бити нераскидиво везане са отаџбином и Патријаршијом у Београду..

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *