Новак помагао сељацима да купе кромпир

Породица Добродолац из Брзећа надомак Копаоника доживела је да им Новак Ђоковић помаже да сакупљају кромпир из њиве и утоваре га у приколицу.

Новак већ неколико дана са својом породицом и децом из свих крајева Србије борави у Брзећи у оквиру „Другаријаде“, коју спроводи Фондација „Новак Ђоковић“. Поред свих активности које има, најбољи српски тенисер је још једном показао колико је непосредан у контакту са обожаваоцима. Тако је након шетње приметио људе у пољу који су сакупљали кромпир. Пришао им је и питао да ли им треба помоћ.

-Занемели смо. Нисмо знали шта да му кажемо. И како би. У једном тренутку сакупљаш кромпир из њиве, подижеш главу и видиш, главом и брадом Ноле стоји поред тебе и пита је л‘ ти треба помоћ. Па то ни у сну не бих доживео – започиње за њега нестварну причу Тиосав Добродолац из Брзећа.

Прво што је Ноле узео, била је кофа у коју се сакупља кромпир. И како кажу Добродолци, раширио се по пољу као кад јури лоптице на тениским мечевима.

-Помогао нам је да из скоро целог засада извадимо кромпир и ставимо га у џакове. Чак је тражио да му покажемо како се везују. Све га је занимало. Могу да вам кажем да ми се испунио сан. Упознао сам Новака Ђоковића и то на, за мене, спектакуларан начин – објашњава узбуђени Тиосав.

Ни његов отац Горан није крио задовољство. Али, није ни хтео да одбије Новакову помоћ.

-Човек је засукао рукаве и почео да ради. Још ја му кажем да ће да се испрља. Ништа. Наставио је да ради. Још ме успут испитивао о врсти кромпира, да ли га прскамо… Све га је занимало. Понашао се потпуно природно. Мене је то изненадило јер он је ипак светска звезда – каже Горан Добродолац.

А како се све то претворило у добро дружење говори и чињеница да су недуго затим на њиву стигли и Новакови родитељи.

-Ноле им је рекао да погледају баку, моју мајку која са 85 година купи кромпир брже од свих нас. Ја сам буквално стајао поред приколице и гледао га како ставља џакове на рамена и убацује их. И даље сам под великим утиском – рекао нам је Горан.
Каже да није очекивао да ће Новакова фотографија коју је поставио на Инстаграму изазвати тако велику пажњу.

„Захвалан сам на искуству које сам доживео у Брзећу. Лјуди из овог краја су веома пријатни, али у исто време и јако вредни, а свако од њих има неку аутентичну и интересантну причу. Срце ми је пуно што оживљавам бројне успомене из детињства. Срећем доста људи који су били део мог одрастања и који су ми помогли да живим свој сан, као професионални тенисер. Заиста сам пун емоција. А успут сам добио и понеки кромпир, за труд“ – написао је Новак, на Инстаграму.

Извор: Блиц

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *