Нова помоћ отаџбини добротовора из Америке

Након што су чули за племенит гест српских фудбалских репрезентативаца који су обећану премију државе за одлазак на наредно светско првенство у Катару одлучили да уплате у фонд за лечење српске деце, Личанин Милош Шупица, оснивач и председник српско-америчке хуманитарне организације „Спасимо српску децу“ из америчке државе Тенеси и његова супруга Барбара донели су одлуку да и они ураде нешто слично.

„Свака част нашим момцима. Са тих милион евра, у Америци могу да се, на пример, ураде три операције на отвореном срцу код деце која имају такву врсту здравствених проблема“, рекао је господин Шупица . „И моја супруга и ја смо одмах контактирали неке од најпознатијих америчких хирурга за децу, и лично већ уплатили средства за две будуће операције“.

Након успешно реализованих акција одавања признања и додељивања финансијске помоћи борцима са Кошара и Паштрика и онима који су учествовали у рату у Босни од 1992-1995. године маја ове године у Београду и октобра у Бањалуци, ораганизација „Спасимо српску децу“ припрема нови пројекат у оквиру кога ће у Републику Српску довести 10-15 америчких лекара који ће током недељу дана урадити дијагнозу и прегледе код 1.500 особа у неколико градова те српске територије.

„Током претходних 27 година рада, наша организација никада није гледала ко је одакле, већ смо се увек руководили ко је каквих потреба. Осим у Србији и Републици Српској помагали смо унесрећене у још 16 других земаља света са скоро свих континената. Никада не мирујемо, тако да припремамо и један пројекат у вези са помоћи српском народу у Албанији, али о томе ћемо ускоро моћи да кажемо нешто више, чим прикупимо све неопходне податке“ рекао је Милош Шупица, уз велики поздрав свима у отаџбини.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *