Гунићу награда града Зрењанина

Фоторепортер Светозар Гунић из Зрењанина, човек који је свету открио српску лепоту, сликајући знане и незнане девојке од Вардара па до Триглава, о коме смо већ писали на страницама нашег портала, добитник је престижне награде коју му је доделио Град Зрењанин. Реч је професионалном апарату „никон д-610“ са блицом, који је добии на предлог Удружења новинара Србије, Међународне федерације нивинара, Удружења новинара Војводине и Агропреса из Новог Сада.

-Захваљујем се министру Горану Кнежевићу, градоначелнику Зрењанна Чедомиру Јањићу, Драгану Ћапину, Душку Радишићу што цене мој вишедеценијски допринос афирмацији града Зрењанин, али и српског новинарства – каже Гунић.

Овај занимљиви човек са фотоапаратом се дружи више од пола века и не без разлога за њега кажу да је маг иза фотоапарата, који ствара магију на фотографији. У његовој архиви има их више стотина хиљада фотографија, а међу њима и више хиљада српских, хрватских, босанских, црногорских и других лепотица, које су се, управо захваљујући оштром оку Гунића, шепуриле на насловним страницама многих часописа, чак и оних најпрестижнијих у свету.

Данас проводи мало мирније пензионерске дане у граду на Бегеју, али и даље спава са фотоапаратом и сваку прилику користи да шкљоцне и овековечи леп кадар у природи, лепу жену, испрати занимљив догађај, посебно у свом Зрењанину. И нема намеру да стане док је жив.

И данас је привилегија свих оних младих девојака које намеравју да кроче на модне писте, да се надју испред Гунићевог објектива.
Он лепе жене слика са мером и стилом и може се рећи да је први фоторепортер са простора бивше Југославије који је створио оригиналне домаће фотографије којима успешно демонстрира лепоту наших жена уместо јефтине еротске конфекције из увоза. Освојио је многе награде, у свет моде лансирао многе лепотице и на велика врата ушао у свет лепоте и како сам признаје заслужио да га мушкарци “мрзе”.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *