Нега лица – прибор који женама највише треба

Савремена нега лица жена данас се не би могла ни замислити без прибора који је једноставно неопходан. Будући да се свакодневно на тржишту појављују разне справице и помагала која су ту у служби лепоте, није на одмет да сазнамо и која су. Како се користе, да ли су доступна и код нас и шта је то без чега жене не могу, откривамо вам у редовима који следе.

Поред бројних природних препарата, разних крема од невена, камилице, уља од кантариона за негу коже лица потребне су нам разне справице. Већина жена које прате савремене трендове поседује у несесеру бар део прибора за негу лица. Но постоје и неке справице које свакодневну рутину неге могу да учине још лакшом и једноставнијом. Прочитајте.

Пинцета

Како сређујете своје обрве? Било да више волите да одете у козметички салон и препустите се сигурним рукама професионалаца, или ипак више волите да обрве средите сами, је сигурно – пинцета је нешто без чега се не може. Чак и ако ову справицу већ имате у свом несесеру, питање је да ли знате да постоји више врста пинцета.

Постоје пинцете са шпицастим или косим врхом, закошене и равне, а идеалне су за стилизовање обрва. Пинцетом можете радити више ствари, осим за чупање обрва, њоме се може уклонити и урасла длака. Такође, пинцета може да послужи и као алат којим ћете ставити вештачке трепавице, али и за обликовање криве приликом надоградње ноктију.

Наравно, када купујете пинцету, потребно је да одаберете ону која је квалитетна, направљена од нерђајућег челика. Такву пинцету можете да користите годинама.

Штапић за уклањање митисера

Штапић за уклањање митисера или штапић за уклањање комедона је алат који се користи када желите на једноставан начин да уклоните нечистоће са коже који су узрок настанка црних тачкица.

За употребу овог прибора за лице потребно је да пре употребе поре буду отворене. Можете једноставно напарити лице и почети са уклањањем митисера. Померате штапић лево-десно, а прстима лагано притискате око тог предела. Некада, може се десити да митисер не може да се истисне, па можете опет да напарите лице и почнете поново након краће паузе.

Оно што је важно код његове употребе јесте да морате пре и после коришћења штапића за уклањање митисера да га дезинфикујете. И још нешто – немојте га позајмљивати другима. То је лични прибор за лице!

Апарат за чишћење пора и митисера

Ручна справица која ради на батерије, а уз помоћ вакуума извлачи све нечистоће са лица, јесте неопходан прибор сваке жене. Овај апарат осим тога што може да уклони митисере и акне, уклања и одмрлу кожу. Лако и једноставно се употребљава, а након употребе имаћете савршено чисту кожу што је неопходно за њено здравље.

У паковању са четири променљиве главе, постоји и упутство како се користи. Што је најбоље, можете га лако носити са собом где год да кренете. Важно је само да, након што га користите, добро дезинфикујете све његове делове.

Ултразвучна шпатула

Третман ултразвучном шпатулом обично се ради у козметичком салону, али уколико се одлучите да себи приуштите овај апарат, морате бити пажљиви приликом употребе. Уз помоћ ултразвучних вибрација које производи овај апарат, све нечистоће са лица лако се уклањају.

Након третмана иде маска за дубинско чишћење лица, а након тога крема која ће нахранити кожу.

Увијач трепавица

Увијач трепавица је справица коју сви волимо, јер наше трепавице чини гушћим и лепшим, а ради тако што функционише као преса за косу. Увијач за трепавице можете загрејати, а можете га користити и без тога, зависно од ефекта какав желите да постигнете.

Постоји неколико врста увијача за трепавице: компактни увијач, пластични увијач, метални класични увијач и метални увијач са опругом. Ова справица користи се пре него што се нанесе маскара, а трепавице су видно савијене и лепше.

Наравно, важно је и правилно одржавање ове справице, па када завршите са увијањем својих трепавица, на мало вате нанесите алкохол и лепо га очистите како би био спреман за следећу употребу.

Маска за очи за спавање

Маска за спавање може постати ваш одличан савезник, посебно ако сте превише заузети послом и затрпани обавезама, а потребан вам је квалитетан сан.

Маска за спавање спречиће продор светлости до очију и помоћи да брже заспите. Такође, многе жене које је користе, тврде да више немају проблем са несаницом, тако да, уколико вам је неопходан сан и одмор, маска за спавање је прекопотребна.

Траке за депилацију

Многе од нас користе код куће и траке за депилацију, те на једноставан начин уклањају нежељене длачице са лица. Овим тракицама можете да уклоните науснице, предео изнад обрва или длачице са стране које имате на лицу.

Лако се користе, потребно је само мало да их загрејете, протрљате прстима и ставите на место где имате длачице на лицу. Затим, брзо их одлепите и на крају обришете марамицом коју имате у паковању.

Шаблони за обрве

Уз помоћ шаблона лако можете да исправите неправилности које имате. Једноставно наслоните шаблон за обрве и нацртате оловком или сенком. Сада, постоје различити облици ових шаблона, а на вама је да одаберете онај који најбоље иде уз ваше лице.

Уколико можете сами, боље је да помоћ потражите од некога ко је стручан. У паковању има више облика, а када сте код куће, рецимо за викенд, можете да их испробате и видите који је онај прави, тј. онај који одговара контурама вашег лица.

Прибор за лице који би требало да имате

Осим наведеног прибора, у несесеру сваке жене која негује лице треба да се нађе и вата за чишћење лица, тупфери, можда ролер за кожу без иглица, четкице којима чешљате обрве, трака за косу која служи да склоните косу са лица када наносите маску или пилинг…

Свакако, многе жене имају и апликатор или сунђер за наношење пудера, четкице различитих величина којима наносе руменило… Ту је и силиконски апликатор за наношење течног пудера који је другачији од сунђерастог, јер не упија течни пудер као класични сунђер или четке.

Реч за крај

Уз све наведене справице и помагала, за лепоту важно је знати да њиховим правилним одржавањем, тј. чишћењем и дезинфиковањем, могу да ти послуже много дуже. И још нешто – хигијена прибора за лице је неопходна, тако да морате да одвојите мало времена и за то.

Постарајте се да свој прибор за неговање лица увек одржавате чистим. Из хигијенских разлога не позајмљујте свој прибор никоме и чувајте га само за себе.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *