Srbinu iz Doboja svetska medalja za kolač

Dobojlija Nemanja Petrović osvojio je na Međunarodnom kulinarskom festivalu “Biser mora” na Braču, koji je okupio oko 500 afirmisanih učesnika iz celog sveta, treće mesto za restoranski desert po originalnoj recepturi biskvita od maline i kremi od piva.

Petrović je danas rekao Srni da je u kategoriji slastičarstva na 18. po redu festivalu bio jedini predstavnik sa područja BiH, te istakao da ae “Biser mora” smatra jednom od najvećih svetskih kulinarskih manifestacija upisan u kalendar turističkih dešavanja, prenosi Srpskainfo.

–Čitav svet se bori da bude na Braču. Teško je bilo doći do ovog takmičenja, a kamoli nastupiti i boriti se sa najboljima – naveo je Petrović, zahvalivši za podršku mentora Damira Rožajca iz Sarajeva i Gradskoj upravi Doboj.

On je naveo da u njegovoj takmičarskoj grupi nije bilo sudija sa područja Balkana, ali da je uprkos velikoj tremi ostvario zapažen rezultat.

–Receptura koja je rađena od krema sa pivom i malinom unutra, biskvitom od maline plenila je pažnju i kod sudija drugih grupa i sa ponosom mogu da kažem da su desert probale skoro sve sudije – naveo je Petrović.

Petrović je rekao da je tokom tri dana od 28. marta do 1. aprila, bilo više od 20 masterklasova i prezentacija vrhunskih kuvara i slastičara, te istakao da su ostvareni rezultat i plasman direktna pozivnica za učešće na takmičenju u Budvi koje se održava 28. i 29. aprila.

–Tamo ću se predstaviti u dve kategorije, ne samo restoranski desert već i u pripremi dekorativne torte – najavio je Petrović.

On je naglasio da je prošle godine na Međunarodnom gastro-festivalu u Nišu osvojio prvo mesto i zlatnu medalju za restoranski desert panakota sa čija semenkama i kefirom sa domaćim prelivom od maline i divlje trešnje po originalnoj recepturi.

Petrović je naveo da iza sebe ima mnogo originalnih receptura, te da mu ostvareni rezultati otvaraju vrata za dalje napredovanje, poslovne prilike i ponude, ali i da promoviše Doboj i BiH .

Petrović je i autor kulinarske emisije “Slatke priče” koju emituje na “Jutjubu” u kojoj je volonterski angažovana tročlana ekipa.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *