Медаља из Француске Милутину Ранковићу

Савез Срба Француске доделио признање вајару из Лајковца

Председник Савеза Срба Француске Ðуро Ћетковић из Париза допутовао је у Лајковац да би Милутину Ранковићу уручио признање у име наше дијаспоре, која у тој земљи живи.

-Одлучили сно да у овој години доделимо медаљу људима из отаџбине и расејања који су дали значајан допринос у унапређењу српске дијадпоре у Француској. Када је у питању култура, без дилеме Савез Срба Француске био је сагласан, да медаљу ове организације међу првима добије Микутин Ранковић – рекао је председник овог савеза Ðуро Ћетковић, уручујући признање.

Он је нагласио да је први пут у Лајковцу и ако је када је завршавао гимназију, избарао Колубарску битку, за тему матурског рада.

-Осим што је приређивао изложбе својих скулптура, беседом отварао програм Светосавског бала на Сени, водио програме у Амбасади и Цркви Св. Саве у Паризу, Милутин Ранковић је омогућио да барем 150 сликара, књижевника и других уметника наступи на Данима српске културе у Паризу, Данима Светисавља и манифестацији Мондо Култ у Паризу, Бондију и Сурену. Надам са да ће проблеми са пандемијом ковида што пре проћи, па да већ од јесени наставимо где смо стали – казао је председник Одбора за културу истог Савеза Петар Гојковић.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *