Лажи избациле „Дару“ из трке за Оскара

Пропаганда и лажи, без дилеме, утицали су на одлуку Америчке академије филмске уметности и науке да не уврсти српски филм „Дара из Јасениовца“ Предрага Гаге Антонијевића, у трку за Оскара, у категорији за најбољи филм ван енглеског говорног подручја.

Међу 15 кандидата је зато филм Босне и Херцеговине „Кво вадис, Аида?“, који ће се за награду са страног говорног подручја борити са остварењима Чилеа, Данске, Чешке, Француске, Гватемале, Хонгконга, Ирана, Обале Слоноваче, Мексика, Норвешке, Румуније, Русије, Тајвана и Туниса.

Подсетимо, филм редитеља Предрага Гаге Антонијевића „Дара из Јасеновца“ о страдању Срба у злогласном усташком логору изазвао је последњих данамноге реакције, а због негирања геноцида над српским народом у у сташкој НДХ од стране неким медија и критичара у Америци Срби су покренули потписивање петиције. На чувеном филмском сајту ИМБД последњих дана водио се прави мали рат између Срба и Хрвата у оцењивању овог остварења Антонијевића.

Хрвати су овом првом филму о страдању Срба у Јасеновцу, давали оцену један, Срби 10, па је у једном тренутку било забрањено оцењивање филма. Гледаоци широм Америке последњух дана могли су да виде филм „Дара из Јасеновца“, а како јављају тамошњи медији многи су због потресних сцена биоскопску дворану напустили у сузама.

Ипак, остаје горак утисак и невероватан покушај неких америчких медија да омаловаже филм, а чак се ишло толико далеко да се тврдило да у Јасеновцу нису уопште страдали Срби него само Јевреји.

One thought on “Лажи избациле „Дару“ из трке за Оскара

  • 13. фебруар 2021. at 21:19
    Permalink

    Cije lazi…nisam upoznat da je skinut,sa nominacije.Sta ima da ocekujem od Satane sa one strane okeana…nema koga nisu zlostavljali ubijali i ubijacve i bombardovace….Hvala Bogu te ojaca i Kina pa se sada malo pritajili…seme im se zatrlo zlocinacko…

    Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *