Владика Григорије без мантије

Владика диселдорфски и целе Немачке, Григорије Дурић, боравио је у Загребу, где се састао са Дејаном Јовићем, професор међународних односа на Факултету политичких знаности у Загребу и некадашњим саветником хрватског председника Иве Јосиповића. Оно што је овај сусрет учинио додатно интересантним, јесте фотографија коју је Јовић објавио на твитеру након разговора са Григоријем, а на којој је овај епископ „у цивилу“.

ImageРетке су ситуације кад се у јавности може видети владика Григорије без мантије, а његов боравак у Загребу и састанак са Јовићем, који је овековечен фотографијом, приказују епископа у једном поптуно другачијем светлу.

Владика Григорије је ових дана боравио и у Јасеновцу, где је са осталим епископима у манастиру Рођења Светог Јована Крститеља, служио литургију поводом Дана Светих новомученика јасеновачких.

У беседи током литургије владика диселдорфски и целе Немачке је рекао да памтити значи не дозволити да се злочин икада више понови, али и да се морамо чувати “злокобне авети злопамћења” која значи мржњу и жељу за осветом.

“Наш циљ није да жртве које данас славимо само сачувамо од људског заборава, него да их понајпре и изнад свега сачувамо од смрти и пропадања. А то је могуће једино ако умолимо господа да их он узме у своје сећање”, истакао је, између осталог, Григорије.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *