Игра, песма и веридба на“ Тргу од ћирилице“

У порти херцегновског храма Вазнесења Господњег на Топлој, одржано је још једно вече манифестације “Трг од ћирилице” и протекло је управо протекло је у знаку ћирилице и онога што нас веже за њу, а то је  наш фолклор.

Током вечери, публици је представљен филм “Ћирилица, српски знак” у продукцији Фондације “Пријатељ Божији”. Филм на најбољи начин показује шта је за нас ћирилица? На који начин смо ми дио ње и она дио нас.

Након пројекције филма, публика је имала прилику да ужива у једночасовном концерту Ансамбла”Копаоник” из Лепосавића, који се овим наступом опростио од херцегновске публике.

Ансамбл, који је сваке вечери бивао све бољи и маестралнији, ове вечери засјао је најјаче до сада. Непрестана игра и пјесма ових младих људи, нада су да је Косово наше и да оно живи, како је то на крају вечери, истакао отац Радомир Никчевић. Он се још једном захвалио анамблу на овој, али и на претходним вечерима, јер су “Трг од ћирилице”, учинили живим и радосним, а својим наступима, још једном Боку везали за Косово и Метохију.

Посебно радостан тренутак био је онда, када је један од чланова ансамбла, запросио своју драгу, добивши на тај начин и благослов Божији за њихов брак. Има ли љепшег мјеста за почетак једне љубави, од порте храма, која им доноси благослов Светог Георгија?!

Текст: Јовица Вукасовић, вероучитељ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *