Novi gaf: Bajden tražio kongresmenku koja nije živa

Američki predsednik Džo Bajden je tokom svog govora u Beloj kući upitao gde se nalazi kongresmenka Džeki Valorski, tražeći je pogledom. Reč je o kongresmenki koja je poginula prošlog meseca u saobraćajnoj nesreći, zbog čega su novinari zasuli pitanjima sekretarku za medije Karin Žan Pjer.

Kao što i inače radi, zahvaljivao je zakonodavcima koji su radili na tom pitanju, pomenuvši i preminulu kongresmenku iz redova republikanaca Džeki Valorski. Ona i dvoje njenih saradnika stradali su u saobraćajnoj nesreći 3. avgusta ove godine. Bajden je tada izrazio saučešće njenoj porodici.

“Želim da zahvalim svima vama koji se ovde nalazite, uključujući i izabrane predstavnike iz druge stranke poput senatora Brauna, senatora Bukera, predstavnicu Džeki, da li si ovde? Gde je Džeki? Mislio sam da će ona biti ovde da pomogne da ovo postane realnost”, rekao je Bajden.

Ej-Bi-Si navodi da je Bajden možda na sredini rečenice shvatio šta govori i da je zato dodao “mislio sam da će biti ovde”. Zbog ovog gafa sekretarka za medije Bele kuće Karin Žan-Pjer bila je zasuta pitanjima.

“Šta se dogodilo danas, predsednik je izgledao kao da po sobi traži nekoga, članicu Kongresa koja je preminula prošlog meseca. Izgledalo je kao da misli da je ona tu?”, upitala je novinarka ove televizijske mreže.

Žan-Pjer je odgovorila da je Džeki Valorski bila Bajdenu na umu zato što će članovi njene porodice biti prisutni na događaju kojim će se svečano obeležiti potpisivanje zakona u čijoj izradi je i ona učestovvala.

“Ali on je rekao Džeki, da li si tu, gde je Džeki?”, ponovo je upitala novinarka.

“Potpuno vas razumem. Upravo sam vam objasnila, bila mu je na umu”, rekla je pres sekretarka Bele kuće.

Do ovog gafa došlo je u trenutku kada republikanci dovode u pitanje mentalno zdravlje predsednika.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *