И Гига оде у вечност!

Легендарни српски глумац Марко Николић је преминуо је данас у београдској болници на Звездари, потврдила је његова ћерка Мина на друштвеној мрежи. Крај заједничке фотографије са оцем, написала је само његову годину рођења и смрти (1946-2019).
Фотографија корисника Мина Н.Марко Николић је рођен у Краљеву 20. октобра 1946. године. Глуму је дипломирао на Академији за позориште, филм, радио и телевизију у Београду. Био је члан је Народног позоришта од 1970. године. Играо је у позоришту, филму и на телевизији. Био је члан Народног позоришта од 1970. године, а играо је и на филму и телевизији.
Најпознатији је по улози Драгише Попадића, званог „Гига Моравац“ из серије „Бољи живот“. Телевизијску славу донела му је и улога Карађорђа, чији је лик тумачио у серији „Вук Караџић“, али и у телевизијској драми „Карађорђева смрт“ и телевизијској серији „Театар Срба“. Лик Карађорђа играо је и у филму „Шејтанов ратник“.
Незаборавне улоге остварио је и у филмовима „Биће скоро пропаст света“, „Дивље године“, „Девојачки мост“, „Ужичка република“, „Бошко Буха“, „Петријин венац“, „Велики транспорт“, „Кво Вадис“, „Глуви барут“, „Дневник увреда 1993“, „Држава мртвих“ и „Монтевидео, Бог те видео“.
Добитник је и награде „Павле Вуисић“, коју додељује Удружење филмских глумаца Србије за животно дело.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *