Холивуд снима филм о „Жутој кући“?

АУТОР КЊИГЕ „СРПСКО СРЦЕ ЈОХАНОВО“: Веселин Џелетовић/приватна архива

На промоцији књиге „Српско срце Јоханово“ у Београду, аутор Веселин Џелетовић и његови пријатељи открили су да ће у скорије време и то у америчкој продукцији бити снимљен филм о злоделима Албанаца над Србима и трговини органима на Косову и Метохији, током 1998. и 1999. године и злогласној „Жутој кући“.
Роман „Српско срце Јоханово“ говори о томе како су зликовци ископали срце Србину Јовану у великој Хочи и однели га у Немачку, где га је богати Немац Јохан купио.
-Душа напушта тело онда када срце престане да ради, а душа Јованова је у Јохановом телу. Ангажовали смо једног америчког сценаристу и у преговорима смо са једним познатим америчким глумцем који треба да игра Јохана. Сценарио је написао такође амерички сценариста и Веселин је задовољан. „Српско срце Јоханово“ ће да доведе Холивуд у Београд – открио је продуцент Драган Ивановић.
Роман „Српско срце Јоханово“, доживео је 13 уздања, преведен је на многе светске језике: енглески, руски, француски, немачки, румунски, италијански, грчки… А Веселин Џелетовић је свима давао бесплатна ауторска права само да би се иситна о зверском злочину над Србима ширила у свету.
-Верујем у ту небеску Србију јер да нисмо гледали у небо, да смо гледали доле, не би нас било. Успомене и завичај не може нико да нам узме. Тамо је све наше. Дрзнули су се да нам отму Косово и Метохију. А Косово и Метохија су у гену сваког Србина. Оно што не могу да опростим је што наша браћа и сестре нису страдала у рату него у миру на очи међународне заједнице. И колико год требају да одговарају албански злочинци исто толико треба да одговара и међународна заједница. Ову књигу написао сам само Божјом вољом. Ова поема пева се уз усну хармонику, пева се и уз гусле. И данас се питам да ли сам то ја написао. У овом роману нема мржње. Овај роман се чита у једном даху а када се прочита остајете без даха. Косово и Метохија је због наших манастира имање које не може да се прода – рекао је Веселин Джелетовић.
На крају промоције, која је одржана у крипти цркве Светог Марка на Ташмајдану и која је трајала више од два часа, прочитани су и утисци о овом роману. Њих су написали Владислав Јовановић, дипломата и бивши министар и амбасадор СР Југославије у УН, Радомир Смиљанић, књижевник, проф. Др Дара Вучинић, Марија Лина Века, италијанска књижевница, Радмило Мулић, књижар из Новог Сада, Весна Ђуретић, историчар, Љиљана Булатовић, новинар и публициста, Милован Дрецун, новинар и народни посланик, Хаџи-Миленко Чуровић Кичевски, књижевник, Јадранка Јовановић, оперска дива и Оливера Катарина, слободни уметник.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *