Георгијеву десет година забрана уласка у Црну Гору

Изједначили су ме са терористима и криминалцима, рекао је Георгијев коментаришући драконску меру одлазећих црногорских власти

Министарство унутрашњих послова Црне Горе усвојило је жалбу Адвокатске канцеларије Томановић која заступа певача Влада Георгиева и поништило Решење о забрани уласка у Црну Гору, али је Управа полиције Херцег Нови поново забранила улазак Георгиеву и то на период од 10 година.

То је саопштила та адвокатска канцеларија, наводећи да је Управа полиције Херцег Нови у поновном поступку „отишла корак даље у кршењу међународних стандарда и уставом гарантованих права“ и није поступила по законским и уставним обавезама већ је донијела правно неодрживо, незаконито и неуставно рјешење иако је Министарство унутрашњих послова уважило жалбу канцеларије Томановић да је забрана уласка правно неодржива.

„У међународној правној пракси облик деградирајућег третмана појединца постоји увек, када држава поступа без легитимног циља, диспропорационално и циљано увредљиво према појединцу, јер и странцу при уласку у земљу припадају права гарантована бројним међународниин правним документима“, наводи се у саопштењу.

Истакли су да су, као правни заступници Георгиева, уверени да ће Влада Црне Горе прихватити став да и странац има своја права и да моћ државе да изриче забране појединцу мора бити ограничена основним стандардима владавине права.

„Правни поредак Црне Горе садржи законе који забрањују дискриминацију и посредну и непосредну и зато смо увјерени да ће надлежни другостепени орган прихватити правну аргументацију и поништити нову забрану уласка у Црну Гору Влади Георгиеву“, рекли су из Адвокатске канцеларије Томановић.

Реагујући на ову драконску меру Геоергијев је изјавио како су га одлазеће црногорске власти изједначиле „с терористима и криминалцима, с јако опасним људима“.

„А зашто? Зато што им смета мој Твитер налог на коме јавно изражавам своје просрпске ставове, врло умерене притом, а ова олигархијска одлазећа екипа не дозвољава никакву слободу мишљења и говора“, рекао је Георгиев.

Он каже да јасног образложења нема и да је из неког разлога безбедносно интересантна личност.

“Досадашња власт је гајила такозване Монтенегрине – новокомпоноване ‘Црногорце’, који негирају лик и дело Његоша и прекрајају историју, пропагирају антисрпство и антиправославље, дезавуишу сваког ко мисли супротно, а све под плаштом секуларизма. Попут фашиста приступају идејама које нису њихове – монтенегринске“.

Он не одустаје од борбе за укидање забране уласка у своју родну земљу. Уложио је нову жалбу, а на питање какав исход очекује, одговара:

„Тврд је орах воћка чудновата. Не сломи га, ал’ зубе поломи. Желим пуно посла црногорским стоматолозима.“

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *