U Americi se prodaje Yugo za 8.000 dolara

Postaje li čuveno čedo „Zastave“ iz Kragujevca automobil Yugo oldtajmer u Americi kome će rasti cena. Ako je suditi prema oglasu koji se pojavio na Facebook Marketplace , to se upravo dešava.

O Yugu i njegovoj legendarnoj završnoj obradi u SAD su se zbijaju šale i pričali vicevi još od 1985. godine kad je sleteo na američki kontinent. Koštao je samo 3.995 dolara, a vrlo brzo je postao kultno vozilo i to ne zbog preteranog kvaliteta, nego zbog niza problema i skromnih bezbednosnih funkcija.

Zanimljivo, vozilo sa kojim su gotovo svi zbijali šale sada proživljava svoju drugu mladost, odnosno čini se da cene ovog, sada već oldtajmera rastu.

Prema oglasu, ovaj preživeli Yugo GVL iz 1988. gotovo je čitav radni vek proveo u Kaliforniji i stoga je u odličnom stanju. Takođe, ima standardni 1,1 litarski četvorocilindarski motor sa 55 KS i 77 Nm obrtnog momenta.

Menjač je manuelni, sa četiri “brzine”, a automobil je prešao svega 69.000 km. Unutrašnjost se takođe čini pristojnom, a na spoljašnjosti je tek nekoliko manjih oštećenja. Prodavac ovog Yuga traži 8.000 dolara za automobil, što je, čini se, znak da ovaj model (barem u SAD) polako dobija na vrednosti.

Da li će prodavac zaista toliko i dobiti? To zasad niko ne zna, ali cena bi mogla biti pokazatelj da Yugo proživljava drugu američku mladost.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *