Ускоро служба у новом храму у Ливерпулу

После уклањања рестриктивних мера и престанка обилних падавина настављени су вањски и унутрашњи радови на новој цркви Светог Луке у сиднејском Ливерпулу. Радовима руководи мајстор Љубе Чалић. И пре пандемије Љубе је руководио радовима на цркви и несебично радио све док се црква није ставила под кров.

Епископ Силуан му је за успешан рад доделио Грамату приликом постављања звона на цркву. Тим поводом Љубе нам је рекао:

“Поново сам се прихватио посла са намером да завршимо унутрашње и спољне радове на цркви. Почели смо са постављањем пода. Поставићемо и плочице а потом и иконостас. Почели су и вањски радови. Откопана је земља око цркве да не би вода могла ући унутра. Поставићемо стазе. Ограда се већ ради. Трудићемо се да све ово урадимо што пре и надамо се да би служба у новој цркви могла почети ускоро. Захваљујемо се свим донаторима и момцима који су дошли да раде.

Отац Александар је изразио посебно задовољство динамиком радова. Само да време послужи. Освалд Узелац нам је рекао да су се искусни мајстори скупили у цркви да ураде све припреме и да поставе под и плочице те да ће све ускоро бити завршено. Верујемо у то јер се ради доиста о провереним мајсторима.

Српски глас/Б. Кајкут

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *