Đoković kupio dansku firmu koja pravi lek protiv korone

Srpski teniski šampion Novak Đoković i njegova supruga Jelena kupili su farmaceutsku kompaniju koja se bavi razvojem rešenja u oblasti lečenja koronavirusa.

Naime, kako pišu regionalni mediji, pozivajući se na javno dostupna dokumenta, u junu 2020. u Danskoj je osnovana kompanija pod imenom „QuantBioRes A/S“.

U ovoj farmaceutskoj kompaniji većinsko vlasništvo ima bračni par Đoković i to Novak 40,8 odsto i Jelena 39,2 odsto udela u deonicama.

Kompanija, registovana u Danskoj, na svom sajtu navodi da se bave „razvijanjem tretmana i lekova za retroviruse i otporne bakterije“.

Foto:EPA/ FACUNDO ARRIZABALAGAVest da je kompanija u vlasništvu Đokovića potvrdio je i izvršni direktor te kompanije za Rojters.

„Sa našom inovativnom i pronicljivom RRM tehnologijom, nastojimo da pomognemo čovečanstvu razvijajući tretman i lek za retroviruse i rezistentne bakterije. Naš visoko kvalifikovan tim biohemičara, fizičara, inženjera i programera neumorno je radio da dovede „QuantBioRes A/S“ na čelo industrije.“
„Da bismo obezbedili odlična rešenja, posvećujemo vreme i resurse da precizno predvidimo hemijska i fizička svojstva molekula, što može biti korisno u mnogim oblastima nauke, posebno u medicini.“

„U kompaniji QuantBioRes A/S radimo na korišćenju jedinstvenog i novog modela rezonantnog prepoznavanja (RRM).“

„RRM je biofizički model zasnovan na otkrićima da su određene periodičnosti/frekvencije unutar distribucije energija slobodnih elektrona duž proteina kritične za biološku funkciju proteina i interakciju sa proteinskim receptorima i drugim ciljevima.“

„RRM tehnologija omogućava da se ove karakteristične frekvencije, koje su po prirodi elektromagnetne, identifikuju za svaku biološku funkciju/interakciju. Kada se identifikuje karakteristična frekvencija za biološku funkciju, moguće je analizirati biološku funkciju/interakciju proteina, predvideti bioaktivne mutacije i dizajnirati ‘de novo’ bioaktivne peptide sa željenom biološkom funkcijom, kao i predvideti elektromagnetnu frekvenciju koja može ometati određenu aktivnost proteina.“

A o kojim retrovirusima se radi može se naslutiti u delu „vesti za javnost“, gde su objavljene tri vesti i sve tri se tiču oblasti lečenja kovida 19.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *