Crna rupa na Gugl mapama zaludela ljude

Jedan korisnik Redita na Gugl mapama pronašao je „čudnu crnu rupu“ usred Tihog okeana, što je izazvalo raspravu na šta se odnosi taj crni oblik – da li je to zaista rupa, vulkan, vojna baza ili čak prolaz u novi svet?

Ređale su se razne teorije o čudnoj crnoj rupi, a zapravo to mesto postoji i zove se Vostok – nenaseljeno koralno ostrvo u sastavu Kiribata, severoistočno od Novog Zelanda.

Od kada je fotografija ostrva počela da kruži na internetu, ljudi su počeli da raspravljaju o tome da li je reč o tajnoj vojnoj bazi i zaključili da iz nekog razloga to ostrvo izgleda cenzurisano.

Do teorije o vojnoj bazi došli su zbog prošlih dokaza da Gugl mape zamagljuju osetljive geografske lokacije kao što su vojne baze, zatvori ili ostrva koji se koriste za nuklearna testiranja. Neki korisnici izneli su svoja mišljenja.

„Koji đavo je to? Uopšte ne izgleda kao ostrvo“; „Moja prva misao je da je ostrvo cenzurisano. Nema smisla da je prirodna formacija toliko crna“; „Možda je to podzemni vulkan koji izaziva crnilo, osim ako nije reč o rupi. Verovatno su to magmatske stene“, neki su od komentara.

Neki su nagađali da ova rupa povezuje stvarni s izmišljenim svemirom, odnosno da je to ostrvo iz televizijske serije Lost. Potom je jedan čovek objasnio o čemu se zapravo radi.

„Ono što vidite kao crno zapravo je vrlo tamno zeleno, to je vrlo gusta šuma drveća“, napisao je korisnik Redita. Naime, kada se na Gugl mapama uveća ostrvo mogu se razaznati krošnje drveća.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *