Titula pobednika Guče otišla u Bojnik

Pobednik 60. jubilarnog Sabora trubača u Guči je Kristijan Azirović iz Bojnika. Njegov orkestar dobio je nagradu i za najbolje odsvirano kolo. Za titulu najboljeg nadmetalo se 17 orketara posle intoniranja trubačke himne i pucanja prangija.

“Srce mi je puno, nisam ovo očekivao. Čitav moj orkestar u šoku. Zbog korone nismo se dugo spremali, ali ostavili smo dušu na ovoj sceni i to je žiri prepoznao. Ovo nam je druga vredna nagrada, jer smo 2013. osvojili Prvu trubu na Saboru u Guči”, izjavio je za agenciju Rina Kristijan.

Ni visoke temperature i stroge kovid mere nisu sprečile posetioce da dođu na centralni stadion i podrže svoje favorite. Posle svečanog proglašenja pobednika usledio je koncert majstora trube Dejana Lazarevića i Dejana Jevđića, a potom i  Gorana Bregovića i pobednika Sabora.

Međutim, festivalska atmosfera u Zapadnoj Srbiji sa završetkom Sabora u Guči nije gotova. Sledeći vikend saborske zastave se podižu u Pranjanima i počinje Sabor violinista, na kom će svoja gudala ukrstiti najbolji iz svih delova Srbije. Pogledajte delić atmosfere:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *