Жељка Цвијановић на српском фестивалу у Норт Порту

Данас је у Норт Потру, на југозападној обали Флориде завршен тродневни Српски фестивал. Домаћини су били новосаграђена Српска православна црква Светог Саве на челу са свештеником Александром Ђурђевићем и председником ЦО Иваном Радосављевићем.

Опис није доступан.Фестивал је посетило више хиљада људи жељних домаће српске кухиње, добре старе музике, живе речи, песме и дружења. У музичком делу фестивала учествовали су Рок група „Отписани“ фронтмена Зорана Томашевића из Клирвотера и оркестар Миће Радовановића, са певачима: Анета Наковска и Драган Јововић. На бини су се смењивали фолклорни састави свих шест српских цркава на Флориди, „Опанчићи“ из Њујорка и балетска школа кореографа Душанке Иванов.

Најављена посета српског члана и председавајућег Председништва БиХ, госпође Жељке Цвијановић, у суботу поподне изазвала је велику пажњу овдашњег народа. Људи су са сузама у очима прилазили драгој гошћи дајући јој подршку у политичкој борби за очување Републике Српске и равноправност српског народа у БиХ. Деца су јој се обраћала речима добродошлице, и у каснијим разговорима, на течном српском језику.

У пратњи предеднице Жељке Цвијановић били су Бојан Вујић, амбасадор Босне и Херцеговине у САД и Обрад Кесић, шеф Канцеларије Републике Српске у Вашингтону.

У кратком обраћању окупљенима Цвијановићка је изразила задовољство што су Срби и овдје везани за своју Српску православну Цркву, што чувају идентитет, не заборављају матрњи језик и поручила „да ће власт у Републици Српској чувати Републику, да ће она бити мирна, стабилна, отворена за свакога ко жели у њој да живи, никада не заборављајући ко су Срби који живе изван Републике Српске.“

Опис није доступан.

Опис није доступан.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *