За улазак у Данску сад обавезни и тест и изолација

Данска од поноћи, 7. фебруара, уводи нова ограничења за све путнике који улазе у ову земљу. Приликом доласка на аеродром у Копенхагену морате да имате тест на корону не страји од 24 сата, пре пасошке контоле радиће ново тестирање, али и поред тога бићете у обавези да проведете у изолацији десет дана. То се односи на Данце, странце са боравишном дозволом у овој земљи и на све друге путнике.

Како је сааопштено ово  је учињено како би се ограничило ширење нових и заразнијих варијанти коронавируса, а они који се не буду придржавали ових мера прети казна од 3.500 круна (око 470 евра). Изолација се може прекинути четвртог дана након уласка у Даснку, ако тест покаже да се негативни на ковид-19.

Од ових мера изузета су деца млађа од 15 година, људи који су раније били заражени короном, пилоти и остали чланови посаде у авионима, возачи камиона и бродске посаде,  лица која раде или имају пребивалиште у пограничној држави и путници у авиону који путују транзитом и који бораве у транзитном подручју.

Преглед обавезно тестирање и изолацијаМинистар правде Ник Хекеруп изјавио је да се људима препушта на савет да се придржавају ових мера, а ако полиција сазна да их неко крши биће оштро санкционисан.

На граници са Немачком неће бити редовних тестова свих учесника. Путници који долазе аутомобилима и аутобусима морају да се тестирају у року од 24 сата, што ће се стриктно контролисати. Гранична контрола знатно ће се појачати.

На аеродрому Каструп спреман је нови тест центар, који може да обави дневно тестове за око 1.000  дневних долазака авиона, што је, како се пеоцењује, гаранција да сви путници могу бити тестирани и добити потреба тест. То ће свакако успорити улазак путника у Данску, али сви они морају на то да рачунају. Пре него што прођу пасошку контролу полиција ће проверити да ли су путници тестирани и тек онда ће им бити дозвољен улазак у земљу.

Погледајте детаљна правила овде овде и како су то педентни Данци приказали у анимацији на следећем линку:  https://coronasmitte.23video.com/secret/66954247/540367ca6ea4b32801cf302f617bb8e8

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *