Film o stradanju Srba u Norveškoj – novi trejler

Režiser filma „Logor smrti u Karašjoku“ Kjetil Palmkvist proveo je nekoliko dana u Laponiji, u Karašjoku, kako bi nastavili snimanje pomenutog filma.

On je za veb-sajt „Srpska istorija“ rekao da su koristili najsavremeniju tehniku, kako bi gledaocima najbolje predstavili stradanje srpskih logoraša u Karašjoku.

„Ekstremni uslovi i temperatura od -19 u oktobru koja u kasnijim periodu dostigne čitavih – 50 stepeni bila je jedan od neprijatelja srpskim logorašima. Takođe, u promo-videu možete videti logor u kome su srpski logoraši bili smešteni. Veliki broj njih oko 70 odsto je izgubilo živote. Uradili smo i nekoliko intervjua sa svedocima. Snimanje smo nastavili pričom o mami Karašjok, ženi koja se istakla u pomoći srpskim logorašima“, kaže režiser.

Branko Dimeski, producent filma, potvrdio je skori dolazak filmske ekipe koju predvodi režiser Kjetil Palmkvist u Srbiju, gde nastavljaju snimanje filma.

Pored intervjua sa porodicama logoraša, uradiće i intervjue sa srpskim istoričarima i snimiće lokacije sa kojih su srpski logoraši poslati u smrt u Norvešku.

Istoričar Knut Flovik Toresen radi na istorijskom delu, koji argumentovano prati radnju filma, a koristi se najsavremenija tehnika kojom rukovodi režiser Kjetil Palmkvist.

Ambasada Republike Srbije u Oslu i Crkvena opština Sveti Vasilije Ostroški iz Osla i Savez srpskih udruženja su podržali ovaj film.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *