За 15 минута пуних уста и ранаца преко Оресунда

„Пераст“, “ 30.август“, „Рука правде“ и остали трајекти на реалацији Лепетани – Каменари у односу на фериботе „Аурору“ и „Хамлет“ личе на расклимане, запуштуне и зарађале дечије играчке.

На слици може бити: ципеле и наочаре

Ауора и Хамлет опслужују трајектну линију, између Хелсингора у Данској и Хелсингборга у Шведској. Та трајектна линија у северном делу мореуза Оресунда, једна је од најпрометнијих међународних трајектних рута на свету са више од 70 полазака из сваке луке дневно. Овај мореуз, дуг је 118 километара, а широк свега четири километра у у својој најужој тачки између ова два града Хелсингера у Данској и Шведској.

Опис није доступан.

Трајект Аурора , саграђен давне 1992.године, а изгледа као да је јуче изашао из бродоградилишта. Може да прими 1 250 путника којима је на располагању десетак ресторана, бифеа и салона! Ту је и добро опремљена продавница и на десетине санитарних чворова. Аурора је дугачка 111,2 метра и широка око 28 метатара. На ферибот може стане 450 путничких аутомобила, камиона и аутобуса, а има чак и око 300 метара шина намењених превозу возова. Годишње се  трајектима између Хелсинборга и Хелсингора превезе и до десет милиона путника, а ова бројка из године у годину се повећава.

На слици може бити: 12 особа и гужва

Опис није доступан.

Трајектне зграде и у Данској и Шведској уједно служе и као железничке и аутобуске станице. На ферибот се улази преко пасарела, на којима су направљени провидни тунели. Цена повратне карте за једну одраслу особу кшшта 98 данских круна (око 13 евра).

Опис није доступан.

На самон трајекту, углавном, стално ври као кошници! Туристи за 15 минута колико траје вожња неретко путују пуних уста хране. На трајекту се попију и енормне количине пива и осталих напитака. Пуном паром раде и продавница, у којој могу да се купе сивенири са мотивима Данске и Шведске, парфеми и козметика, гардероба и још много тога .

На слици може бити: 2 особе и океан

Опис није доступан.

Не знам уз помоћ каквог чаробног штапића људи на у Аурори за мање од 15 минута успевају да ручају, попију пиво и напуне ранце алхохолним пићима у продавници, која има знатно ниже цене неголи слични малопродајни објејки на копну! Али сви ти путници за разлику од оних у Боки Которској не могу да се похвале да су осетили и посетили „Руку правде“.

Опис није доступан.

Опис није доступан.

Забележио: Предраг. Т Савић

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *