Време да се Америка реши Мила

Амерички пуковник у пензији, Вес Мартин који је служио као први официр за антитероризам у Ираку, у свом ауторском тексту за часопис Таунхол, упозорава да Америка нема више времена да трпи дволични режим у Црној Гори који већ годинама седи на две столице и да је дошло време да се Вашингтон озбиљније позабави тим проблемом, а последица би могла да буде и искључење из НАТО.

Како зовете земљу чији се председник доводи у везу са италијанском мафијом, изборни списак садржи више имена него пунолетно становништво те земље и у којој се одвија прогон хришћана? Одговор је – савезник НАТО пакта.

Малена Црна Гора, држава на обали Јадранског мора која броји око 600.000 становника и која нема јаке историјске везе са Западном Европом, успела је да уђе у клуб Западних земаља 2017. године упркос забринутости појединих обавештајних кругова с оне стране Атлантика.

Сада, када Америка све више гледа даље од корона вируса на претњу комунистичке Кине и реваншистичке Русије, Западном савезу никако не може бити у интересу да међу својим чланицама на врху тих земаља држи политичко вођство, чије присуство у најбољем случају систематски подрива вредности НАТО-а, а у најгорем случају намерно га слаби тако што дели војне информације са америчким противницима.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *