Veliki Arno Gujon srpskoj deci Kosova

Фотографија корисника Arno GujonPočeo je naš tradicionalni božićni konvoj za Srbe na Kosovu i Metohiji! Naši francuski volonteri su stigli bez problema na Kosovo gde su doneli humanitarnu pomoć vrednu 62 000 евра. Bili su umorni od puta dugog 2000 kilometara ali su već počeli sa deljenjem pomoći u selima Banje, Crkolez i Suvo Grlo.

Ovu vest na svom fejsbuk profilu podelio je veliki francuski humanitarac Arno Gujon, čovek koji godinama pomaže srpski narod i decu na Kosovu i Metohiji.

Osim paketića za najmlađe, volonteri su deci doneli i školski pribor i novu garderobu, osmehe i tople zagrljaje.

„Tokom pet dana pružaće u svakom domu svu ljubav i solidarnost koje osećaju prema žiteljima enklava. Ta moralna podrška se ne meri novcem ali je značajna koliko i materijalna pomoć. U ovim prazničnim danima, kad se usamljeni ljudi osećaju još usamljenijim i zaboravljeni još zaboravljenijim, ona je možda i značajnija. Zato već 15 godina bez prestanka dolazimo na Kosovo i Metohiju da pokažemo na delu da solidarnost nije isprazna reč“, zapisao je Gujon.

Фотографија корисника Arno GujonOvom humanitarcu je 10. septembra 2018. godine zabranjen ulaz na Kosovo pa ni ove godine nije u mogućnosti da vodi božićni konvoj, ali kako kaže, iako nije fizički prisutan, njegovo srce i misli su sa kosovskom decom.

„Sa volonterima koji su napustili svoj komfor i uzeli odmor u svojim firmama da bi došli na Kosovo. Sa prijateljima iz Gračanice koji ih vode po enklavama kao pravi domaćini i pokazuju im srpsko gostoprimstvo. Sa decom i njihovim roditeljima koji žive u zabačenim selima u koja sam ranije uvek rado navraćao. Sa svim Srbima sa Kosmeta, koji ne odustaju uprkos svemu. Moje srce je sa svima njima od samog početka, samo što ono kuca još jače danas, kad znam da su oni tamo, a ja ovde. Naša akcija se nastavlja i naša odlučnost ne jenjava“, poručio je Arno Gujon!

 

Фотографија корисника Arno Gujon

Фотографија корисника Arno Gujon

Фотографија корисника Arno Gujon

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *