За филм о Тесли Руси дају два милиона евра

Глумац и продуцент Милош Биковић потписао је у Санкт Петербургу протокол о сарадњи на пројекту „Тесла” са руском Националном медија групом, у присуству министра спољних послова Ивице Дачића. Та компанија је спремна да уложи у филм и серију о Николи Тесли најмање два милиона евра.

Уговор је потписан у оквиру економског форума СПИЕФ, са ћерком фирмом руске компаније – СТС телевизијом, која има вишемилионску публику, а позната је по серији „Кухиња”, рекао је Биковић новинарима. Биковић је подсетио да ће се снимати серија и филм о нашем научнику Николи Теслу и да је прошле године тај пројекат представљен у Кану, када га је подржао и министар Дачић.

„Сада смо отишли корак даље и нашли партнера у Русији који је спреман да уложи најмање два милиона евра у тај пројекат. Тако да могу са поносом да каже да смо успели да за једну српску тему, као што је живот Николе Тесле направимо корак и анимирамо стране компаније да инвестирају у нашу културу”, рекао је он, јавља Танјуг.

Биковић каже да ће пројекат „Тесла” бити међународни, а не само за српско и руско тржиште, тако да ће се радити на енглеском језику.

„Да нас свет памти као земљу која је дала највећег, можда и првог, ИТ стручњака у свету, а не на неки погрешан начин”, рекао је Биковић.

Каже да је пројекат тренутно у фази разраде, односно предпродукције и да се траже аутори који су радили на „топ” серијалима у великим западаним продукцијама. Циљ нам је да буде форматизован за познате платформе које ће постати наш партнер, додао је Биковић. Он наводи да ће разрада и писање пројекта трајати најмање годину дана, а производња још толико, тако да пројекат неће бити представљен још две године.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *