„Вечерас заједно“ 50 година с дијаспором

Емисија Првог програма Радио Београда „Вечерас заједно“, 50 година с дијаспором, обележила је данас овај значајни јубилеј изложбом архивског материјала у РТС клубу, у присуству Драгана Бујошевића, генералног директора РТС, Милана Недића, директора Радио Београда и бројних званица из јавног медијског живота.

Гордана Глигорић-Гаговић, одговорни уредник Програма за иностранство Првог програма Радио Београда, увела је присутне у историјат емисије и концерата које је редакција организовала широм света за представнике наше дијаспоре.

Писмо Љубише Левајца, из чијег легата је коришћен архивски материјал за изложбу прочитао је Игор Обрачевић.

Као учесник концерата, своје успомене са турнеја са почетака своје каријере, поделила је вокална солисткиња Бети Ђорђевић. Живорад Ајдаћић, генерални секретар Културно-просветне заједнице Србије, говорио о анегдотама, певачима и глумцима, учесницима на концертима у иностранству.

Бивши генерални конзул у Франкфурту, Војин Драгишић, истакао је да је његова дипломатска каријера почела седамдесетих година прошлог века, као и да је за време своје мисије у Франкурту испратио све значајне догађаје у организацији Радио Београда, док је Срђан Бошковић, главни и одговорни уредник Првог програма Радио Београда свечано отварио изложбу и нагласио да ће емисија „Вечерас заједно“ и даље бити чувана на таласима Радио Београда.

Изложба „Вечерас заједно“, 50 година са дијаспором, аутора Војислава Кајганића, ће бити отворена у РТС клубу до 22. децембра 2022. године.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *