Велики Орбан клекнуо пред Ника Вујичића

Виктор Орбан, мађарски премијер на свом је службеном Фацебооку објавио фотографију која је задивила свет. Свемоћни владар Мађарске за многе западне политичке величине, диктатор, збунио је све фотографијом на којој клечи у дубокој молитви пред Господином, и у друштву Ника Вујичића познатог мотивацијског говорника који је надахнуо милионе људи радосним и испуњеним животом – без руку и ногу.

Фотографија Виктора Орбана у молитви, за неколико је сати изазвала одушевљење широм света, а запањује и њена снага која приказује великог политичара, а опет тако маленог пред Богом. Орбан је клекао да би био исти по висини са Ником да не би било да га гледа са висине и тиме му показао поштовање.

Ник Вујичић је аустралијски проповедник и мотивацијски говорник, српског порекла, један од најчитанијих аутора у Америци. Рођен је 4. децембра 1982. године у Мелбурну у Аустралији. Живи у Калифорнији. Ожењен је са Кане Мијахаро с којом има четворо деце, синове Кијошија Джејмса и Дејана Левија , те близанкиње Олију Меј и Ели Лаурел.

Вујичић пати од тетра-амелија синдрома, ретког генетског поремећаја због кога је рођен без руку и ногу. Да пише, телефонира и обавља свакодневне послове научио је користећи два прста на недовољно развијеном левом стопалу. Иако је живот њега и његове родитеље ставио пред велико искушење, Ник је успео да се избори за своје место, да пронађе сврху живота, а данас својим говорима мотивише милионе људи да следе његов пример. Његове говоре до сада је уживо слушало 1,3 милијарди људи у 64 земље света.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *