Уништили су ми ауто, страхујем и за свој живот!

Познатом београдском адвокату, писцу и новинару Предрагу Савићу, који се често ауторским текстовима појављује и на страницама портала „Тамо далеко“, непознати починиоци у ноћи између уторка и среде демолирали су аутомобил испред зграде у којој станује.

Фотографија корисника Predrag T. SavićКако су делимично забележиле сигурносне камере возило марке „смарт“ демолирале су две млађе особе за којима полиција трага. О овом озбиљном инциденту и упозорењу угледни адвокат јавност је обавестио преко друштвених мрежа, где је поставио и слике уништеног аутомобила.

„Нисам и сањао да ово може да ми се деси: да неко демолира мој аутомобил. Да ли је „Смарт“ страдао због мог ангажмана у предметима Топчидер, убиства Јелене Крсмановић или нечег другог? Надам се да ће то разрешити полиција. Ажурно и професионално су обавили увиђај. Надам се да ће се сада озбиљно посветити заштити моје безбедности“, написао је Савић на свом Фејсбук профилу.

Фотографија корисника Predrag T. SavićРазговарали смо овим изузетним човеком у току данашњег дана и сасвим разумљиво био је видно узнемирен.

-Не знам да ли је то трајало и десетак секунди. Дотрчали су до аутомобила, како се види на камерама и зврски га излупали, а онда се изгубили у полумрачној улици. Верујем да је то врло озбиљна опомена мени и онима који се баве безбедношћу. У то су убеђени и моји пријатељи, али оно што не знам због ког ме то предмета опомињу. Случај убиства гордиста у Топчидеру водим десетину година, породицу убијене певачице Јелене Крсмановић-Марјановић такође дуго заступам па ми није баш логично да сам мета напада због тих предмета – каже адвокат Предраг Савић.

У току разогвора Пеђа ми је поменуо још два предмета која би могла бити повод демолирања његовог аутомобила. Реч је о поступку који се водио пред Европским судом за људска.

-У овом предмету Црна Гора је фактички проглашена одговорном због кршења делотворног права на правни лек, права на имовину компаније, али лично сам убеђен да овде не лежи разлог овога што се догодило. Међу предметима у којима се бавим заштитом права оштећених грађана јесте случај места Кривељ код Бора. У овом месту људи се годинама боре против локалних власти и државе за правичну надокнаду за штету коју трпе због експлоатације руде у Рударско-топионичарском басену Бор, којим сада газдују Кинези. О овом случају опширно смо писали и на страницама „Тамо далеко“. Локалне власти на моје затупање у овом предмету не гледају благонаклоно – истиче Савић.

Фотографија корисника Predrag T. SavićИпак, мисли да ни ово, као ни дурги предмети у којима је увек на страни оштећених, не би требало да проузрокује оно што се десило прошле ноћи. На професионални потупак полиције, која је одмах дошла на лице места по пријави, нема ни најмању примедбу.

-Одрадили су посао педантно и врло професионално, дошло је више екипа и више инспектора, а током дана провео сам више сати  са полицијом дајући исказе. Надам се да ће починиоце, али и налогодавце врло брзо открити – убеђен је Савић.

Очигледно је да неко жели овог адвоката да ућутка и спречи га да ради свој посао одговорно и часно, као што га ради свих година од када се бави адвокатуром. И мада није сигуран у степен своје безбедности, а сасвим сигурно страхује и за свој живот, они који о томе треба да воде рачуна морали би да му дају заштиту све док се не уђе у траг починиоцима и налогодавцима.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *