Новак заточен на аеродрому у Мелбурну!

Новак Ђоковић, најбољи тенисер света, налази се у Мелбурну где га на аеродрому већ сатима званичници испитују о доказима поводом медицинског изузећа.

Ову вест потврдио је и Срђан Ђоковић, Новаков отац, који је рекао да се најбољи тенисер света сатима налази у заточеништву. Одузет му је телефон, одведен у једну собу испред које стоје два полицајца. Он је изразио огорчење због поступка аустралијских власти и позвао слободарски народ из целог света да се томе супротстави.

Новак Ђоковић слетео је у Мелбурн, али је чуо лоше вести. Најбољем тенисеру света одбијена је виза за Аустралију. Према наводима, Ђоковићевтим аплицирао је за визу која не подржава медицинско изузеће које је Новак добио.

Реч је о радној визи, а федералне власти инсистирају на томе да је Ђоковић требало да аплицира за ону која дозвољава рад у Аустралији невакцинисаним особама.

Novak ĐokovićПрема најновијим информацијама аустралијских медија Новак је био испитиван на царини поводом доказа за медицинско изузеће, а на аеродрому је већ више од четири сата.

Проблем је настао због визе јер Ђоковић нема документ који је предвиђен за оне који имају одобрено медицинско изузеће, а спекулише се да се ради о пропусту одговорних за то у Новаковом тиму.

Вреди напоменути да у целом случају постоји и колизија између федералних и државних правила у Аустралији. Медицинско изузеће је Новак добио од Тениског савеза Аустралије, потом и Владе државе Викторија, али је она потом променила став под притиском федералних власти.

Новак је смештен и у изоловану просторију коју чувају полицајци, а појавиле су се спекулације и да би он могао да буде пребачен у имиграциони притвор уколико неспоразум не буде решен у разумном року. У Аустралији је прошло два сата ујутру, али и даље је неизвесно хоће ли Ђоковића пустити да игра на првом Гренд слему у сезони.

Огласио се из Аустралије и тренер Новака Ђоковића Горан Иванишевић, где Новак пролази најгори дан у свом тениском животу.

Иванишевић и Улисес Бадио, тренер и физиотерпеут су у Мелбурну са Ђоковићем и хрватски стручњак је поделио фотку из Аустралије.

„Није баш потпуно уобичајен пут ‘тамо доле'“, написао је Иванишевић на Инстаграму.

Он је више пута ишао у Мелбурн као играч, сада и као тренер момка који је у Мелбурну задржан као илегални имигрант.

За то време навијачи чекају лепу вест, један од њих је на аеродрому са српском заставом.

Новакове колеге попут Тениса Сандгрена такође су пружили подршку и оштро критиковали третман светског броја један.

„Само да буде кристално јасно, два одвојена лекарска одбора одобрила су његово изузеће , а политичари то заустављају. Аустралија не заслужује да буде домаћин Гренд слема“, написао је Сандгрен.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *