Украдена спомен-плача Бати Живојиновићу

Страшно је то, не знам коме би и зашто пало напамет да скине обележје једној легенди, каже Радослав Лале Вујадиновић о нестанку спомен плоче Велимиру Бати Живојиновићу коју је поставио на зграду у Милешевској улици на Врачару у част великог глумца и свог дугогодишњег пријатеља.

–Плоча је скинута пре три, четири дана, дословно је отргнута са зида, пошто је била добро причвршћена. Дешавало се већ једном да падне, јер није била добро залепљена, али смо је нашли, сачувао ју је један од станара. Звао сам сад младића који ју је поставио да наручим другу. Коме то треба? Ми смо очигледно људи који не поштују ништа. Поставио сам ту плочу, урадили смо и мурал посвећен Бати код Београдског драмског позоришта – каже адвокат Радослав Лале Вујадиновић.

Глумачка легенда и Вујадиновић били су дугодишњи пријатељи. О њему је написао и књигу “Валтер пре Валтера”.

–Одрастао сам поред Бате, становао сам преко пута зграде у Милешевској улици где је Батина породица дошла из Кораћице 1948. године. Скупљали смо се око њега, тад још није био глумац. Не знам ко би са зграде скинуо спомен-плочу једној легенди. Намеравам да поставим и плочу Драгану Гаги Николићу. У књизи коју сад треба да објавим писао сам и о њему – додаје Вујадиновић.

Комшије из Милешевске улице нису виделе ко је однео плочу.

Фотографија: П. Милошевић

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *