Уметници из 11 земаља излажу у Кући краља Петра

Међународна групна изложба „Ликовна композиција“. ауторски пројекат три уметнице, Наташе Будимлије Крстић, Алине Гадомски Тодоровић и Милице Савић, отворена је у београдском спомен-музеју „Кућа краља Петра Првог Ослободиоца“, на којој љубитељи уметности могу да уживају у делима 95 уметника из 11 земаља света (Србија, САД, Аустралија, Велика Британија, Белгија, Шпанија, Немачка, Грчка, Северна Македонија, Бугарска, Босна и Херцеговинa).

Са отварања међународне изложбе „Ликовна композиција“ (фото: М. Савић)

На изложби, поред еминентних уметника из Србије, заступљени су и вишеструко, широм света награђивани уметници мајстори, данас професори на ликовним академијама у Београду, Нишу, Софији, Флорини или пак у прекоокеанском Мелбурну.

Изузетност излагача који су се одазвали на позив три српске уметнице, подстакла је организаторке да управо овом приликом доделе новоосновану награду из области ликовних уметности „Велизар Крстић“. Први добитник ове награде, посвећене спомену на личност и ликовно дело које нам је овај знаменити српски сликар завештао, је професор из Бугарске Васил Колев – Вассило.

Уметнички савет изложбе је за изузетно остварење из области графике похвалио и младу уметницу Исидору Јанцић. Изложба је отворена до 21. новембра 2022. године.

Насловна фотографија: Ауторке изложбе Наташа Будимлија Крстић, Алина Гадомски Тодоровић и Милица Савић

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *