У отаџбину се вратили са десеторо деце

Душан Васиљевић, бизнисмен пореклом из околине Требиња, који је са супругом Вером купио први стан у Београду на води, реномирани је светски произвођач воћа који има своје насаде у Аргентини, Чилеу, Јужноафричкој Републици, Намибији и Грчкој. Он је из пепела подигао и требињско предузеће “Попово поље”, које је купио још 20110. године и са којим сада успешно осваја европско тржиште. Али, оно по чему је овај пар изузетан и немерљиво богат јесте њихово десеторо деце.
Вера и Душан њима су купили стан у сада елитном београдском насељу у жељи да се скрасе у земљи својих родитеља. Срећни мајка и отац сву своју децу поудавали су и поженили у Србији и за Србе. Породица се увећала за још 11 унучади и сада сви живе на простору Србије или Републике Српске.
-Нисмо случајно троје деце довели у Београд на школовање, желимо да они остану у нашем завичају. Мој отац је из Зрењанина, а мајка Шапчанка, а то значи да треба да им створимо економску базу која ће их мотивисати да заволе домовину родитеља. Занима нас највише пољопривреда и у том смеру ћемо, посредством Друштва српских домаћина, сарађивати са партнерима у Србији – објаснио је једном приликом Душан Васиљевић свој повратак Србији.
Вера и Душан Васиљевић живли су на Новом Зеланду, сада су између Србије, Републике Српске и Јужноафричке Републике, поседују сто хиљада хектара земље и највећи су произвођачи стоног грожђа јужно од Сахаре. Власници су компаније “Аусенкехр фармс”, светски познатог произвођача чувеног намибијског вина.
Душана је пре осам година одликовао Свети архијерејски Синод Српске православне цркве за допринос развоју Херцеговине орденом Светог Саве првог реда. Он потиче из свештеничке породице, родом је из околине Требиња, а његове претке је, такође, награђивала црква. Две године касније Душан и Вера су награђени од стране Фондације Карић за домете у економији и привреди због вансеријског успеха у Намбији.
-Дошао сам у Херцеговину да уложим у пољопривреду. Она има много могућности, а ми често заборавимо да овје постоје одлична инфраструктура и клима – рекао Васиљевић одговарајући на питање како се одлучио да дође у Попово поље.

One thought on “У отаџбину се вратили са десеторо деце

 • 23. август 2018. at 20:53
  Permalink

  Postovani Vera i Dusane,

  da nista drugo u zivotu niste uradili osim sto ste na noge podigli desetoro dece i jedanaestoro unucadi (bice ih jos, Bogu hvala), oduzili ste dug prema nasem srpskom rodu i svome otecestvu. Da ste zivi i zdravi na mnogaja ljeta.

  Predrag

  Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *