У част Иване Ванић Савић

Београдска основна школа „Зага Маливук“ и ове године организује „Иванине дане“, посвећене прерано преминулој професорки енглеског језика, врсном преводиоцу и  аутору емисије „Азбучник идентитета“. Ивана је оставила дубок дубок трг међу ученицима и наставницима школе у којој је радила.

Евоцирање успомене на ову изузетну жену почеће сутра, 26. септембра у 13 часова отварањем изложбе ђачког стваралаштва, приказивањем кратког документарног филма  “Први српски буквар” из  серијала “Азбучник идентитета”. Ивана је аутор овог серијала и до краја живота била му је посвећена.

Овај ТВ пројекат кратке форме направљен је са идејом да говори и сведочи о личностима, догађајима, културно-историјским споменицима, духовним остварењима и свему осталом што је значајно за верски, културни, национални и политички идентитет српског народа и државе у отаџбини али и расејању.

Адвокат Предраг Савић, Иванин супруг, у име Куће правде Стразбур даће кратак осврт и одговор на питање како је установљен Европски дан језика.

„Иванини дани“ наставиће се 17. октобра у 13 часова предавањем презвитера др Оливера Суботића на тему „Духовни лик Николе Тесле“, а 30. наредног месеца биће одржана трибина посвећена Међународном дану школских библиотека.

Током фебруара наредне године предвиђено је оржавање Радионице о медијској писмености. Завршна свечаност и додела награда за шест ученика ОШ „Зага Маливук“, који постигну најбоље резултате на општинским, градским и другим такмичењима и изложба ђачког стваралаштва биће одржани 25. априла 2020. године када ће и званично бити завршени дани посвећени Ивани Ванић Савић.

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *