Turski hakeri napali srpski sajt

Turska hakerska grupa „Akincilar“ napala je sajt Uprave za javni dug Ministarstva finansija Srbije, potvrđeno je za B92.net iz Ministarstva finansija. Naše službe su intervenisale i ubrzo usppostavile kontrolu nad sajtom koji sada normalno radi.

Naime, jutros je pristup sajtu Uprave za javni dug javnidug.gov.rs bio onemogućen, prenosi Beta.

Kako prenosi agencija Beta, hakeri su okačili fotografiju hale u kojoj se nalazi veliki broj mrtvačkih kovčega, uz ispisane brojeve „8372“ što je cifra koja se pominje kao broj ubijenih u Srebrenici i na turskom napisali „unutmadik“ što u prevodu znači „nismo zaboravili“.

„Akincilar“ je vlastima poznata turska hakerska grupa koja je prethodnih godina napadala razne sajtove. Napadali su grčke državne sajtove, kao što su sajtovi ministarstava spoljnih poslova i vojske, ali i sajt „Honde“ u Grčkoj.

Na njihovoj meti su bili i sajtovi političara koji su tvrdili da se dogodio genocid nad Jermenima, ali i organizacije koje su oponirale turskim i islamističkim interesima. Ta grupa je 2011. hakovala sajt francuskog satiričnog lista Šarli Ebdo zbog karikatura proroka Muhameda, a na meti su bili i američki, izraelski, grčki i kurdski sajtovi. Ta hakerska grupa podržava turskog predsednika Redžepa Tajipa Erdogana.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *