Makedonski glumac Robert Kjosev ponovo u Beogradu

Robert Kjosev, brilijantni makedonski glumac, nakon četiri godine ponovo gostuje u Beogradu.
Još se pamti kako je, pre nekoliko godina, u Beogradu, na neverovatan način odigrao glavnu ulogu u predstavi „Sumnjivo lice“.
Te 2016. godine, na premijeri u Sava centru, ispred više od 2000 ljudi, Kjosev je po mišljenju kritike odigrao ulogu Jerotija Pantića na do tada neviđeni način.
Robert Kjosev će 20. marta, u Domu vojske Srbije, Beograd, odigrati ponovo „Sumnjivo lice“ ali ovoga puta kao monodramu. Ova izvedba Kjoseva ujedno označava istorijski trenutak u dramskoj umetnosti s obzirom na to da će ovo legendarno Nušićevo delo, prvi put u istoriji pozorista, biti odigrano kao monodrama.
Na naše pitanje šta ga je motivisalo na ovakav hrabar korak da ovaj toliko zahtevni komad, odigra kao monodramu, odgovorio je:
-Godinama sam žudeo da se ovo delo odigra na način kako bi stvarno trebalo biti odigrano.
Na pitanje koji je to način, Kjosev odgovara:  „Nušić je najveći srpski komediograf svih vremena, i iako je “Sumnjivo Lice“ jedna od njegovih najznačajnijih komedija, ovo delo mora biti odigrano ozbiljno, krajno odgovorno i na najvišem nivou glumačkog kvaliteta, bez ikakvih glumačkih skrnavljenja i igranja na način poput burleske.

Mora da se razume da je komedija drama. Komedija je sastavni deo drame, i nije nešto zasebno, tamo negde… različito od drame. Komedija je drama, isto kao što je i tragedija drama. Isto kao i u životu. Situacije se mogu posmatrati kao komične ili tragične, zavisno od naseg izbora. To je i razlog zašto  razmisljam o zivotu kao o jednoj velikoj tragikomediji“.

Ovakvu pozorišnu priliku ne treba propustiti, a u to će se uveriti svi oni koji 20. marta dođu u Dom Vojske Srbije u Beogradu.

Robet Kjosev rođen je u Makedoniji, životni put ga je preko Skoplja vodio do Sjedinjenih Američkih država, a onda Srbije i Beograda. Zanimljivo je da je sa diplomom Ekonomskog fakulteteta uplovio u glumačke vode, a glumačku školu završio je u Los Anđelesu.

Fotografije: Premijerno prikazivanje predstave Sumnjivo lice u režiji Ivana Bekjareva u prepunom Sava centru u kojoj je Robert Kjosev igrao glavnu ulogu 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *