Свако је невин док се не утврди да је Србин

Моја скромна теза у Црној Гори гласи да је свако невин док се не утврди да је Србин, рекао је градоначелник Тивта Жељко Коменовић у ексклузивном интервјуу за Националну телевизију у емисији Поглед.

Често се спомињао власнички удео Комненовића у Српској кући, али он тврди:

Као искусан медијски радник коментарисао је последње нападе бившег директора Управе полиције Црне Горе Веселина Вељовића на директора Гојка Раичевића и портал Ин4С.

“Гојко Раичевић је икона слободарске мисли и слободног новинарства у Црној Гори”, истиче градоначелник Тивта и додаје да имамо нову власт у Црној Гори, имамо и нове локалне управе и тенденција губитка моћи ДПС-а је видљива. “Губе град по град и искрено се надам да ће тај тренд да и настави”, наводи Комненовић.

Градоначелник Тивта наводи да је имао прилику да на велико задовољство буде учесник и сведок једног успешног представљања тиватске туристичке привреде, где је туристичка организација Тивта била домаћин свим туристичким организацијама и Националној туристичкој организацији Црне Горе у Нишу.

“Нишлије су прелијепо реаговале на тај догађај. Ја и гладоначелница Ниша били смо домаћини на сусрету са представницима агенција, медија, привредних институција и установа града Ниша. Успели смо у нашем захтеву да се отвори директна линија на релацији Ниш – Тиват чији је оператер Ер-Србија”, каже Комненовић говорећи да очекује велике резултате што се тиче овогодишње туристичке сезоне.

Комненовић наглашава да је имао радну посету граду Новом Саду, где је са градоначелником Новог Сада Милошем Вучевићем причао о привредној и културној сарадњи, подршци пројекту Будве са Боком као Европске престонице културе.

“Будва има своју иницијативу са подршком градова Боке како бисмо постигли тај велики резултат, имамо и велику подршку града Новог Сада ”, прича Коменовић и додаје да је посетио и Сремске Карловце где је имао прилику да разговоара са градоначелником Карловаца Александром Сашом Стојкечићем и да су, како каже, успоставили смо добру сарадњу.
“Време је за ведре теме. Надамо се да следи пост-ковид период”, сматра Комненовић.

Градоначелник Тивта каже да није тајна да је након парламентарних избора у Црној Гори 30.августа дошло до историјског тренутка, када се десило у Боки да све четири Општине имају власт која је до јуче радила на опозиционој платформи, то значи да је, како наводи Комненовић, никад ближа сарадња и никад веће сагласје између актуелних председника Општина и с обзиром на ту чињеницу, господин Вучевић је исказао жељу и добру вољу да на основу тога разогварамо о регионалним пројектима који би били од користи пре свега Боки, а и Новом Саду”, истиче Комненовић коментаришући регионалну сарадњу утицајних градова.

Комненовић сматра да нећемо постићи ништа добро ако не истрајемо у путу да дође до лустрације и до тога да неко ко је нешто радио мимо закона одговара за то.

“Крајње вријеме је да то буде највећи успех Владе, да дође до сповођења правде. То ће бити највећа победа”, тврди градоначелник Тивта.

“Ова влада има подршку међународне заједнице и то се види по свим показатељима. Ако се ја питам, требало би да се да шанса дијалогу и да се да шанса да се у извршној власти конципирају и они политички субјекти који су довели до побједе 30.авгута прошле године”, говори градоначелник коментаришући Републичку извршну Власт и додаје “Или ћемо бити дио рјешења или ћемо бити дио проблема. Сада како ствари стоје видимо да је дијалог у кризи, да су сви ископали неке ровове из којих се гледају преко нишана и то уопште није добро. Треба да се иде ка развоју дијалога и у Црној Гори и у региону. Мислим да је прави пут којим иде званична Србија, а то је и мој став да прије свега буде економија па онда све остало”, каже Комненовић који чврсто вјерује да када се ријеше економски проблеми решиће се и, како каже, остале ствари на нивоу функционисања Владе Црне горе и свих осталих несугласица које се тренутно дешавају.

“Моја мисија је да се ради на промени негативног имиџа Црне Горе у Србији. Морамо бити отворени не само према Србији него према свима. Ове године границе су отворене, нема услова за улазак у Црну Гору, нема ПСР теста. Влада се побринула да има јасне здравствене протоколе, да чак за не дај Боже о свом трошку плаћа лијечење људи који оболе од короне, тако да је све спремно. Само да људи дођу и уживају на мору” закључује градоначелник Тивта Жељко Комненовић позивајући све туристе да дођу и уживају на црногорском приморју.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *