Свака кућа црква!

Пише: Бошко Вукићевић

Поштовани пријатељи, браћо и сестре, на основу многих сугестија које смо добијали ових дана, предлажемо да од вечерас од 18:45 до 19:00, а надаље сваког четвртка и недјеље од 19:00 до 19:15, свако изађе на свој балкон, прозор или испред куће.

Узмите ваше иконе у руке, упалите свјетла на телефонима, упалите лампе и пустите звук црквених звона на телефонима или неку прикладну духовну музику. А најбоље од свега је да у то вријеме пустите радио Светигору (са телефона, блутут звучника или обичних звучника). Па да тако у миру стојимо 15 минута како бисмо се помолили за спас од коронавируса и од овог накарадног закона. На овај начин бисмо одржали дух литија које су привремено обустављене, а на које смо сви тако поносни, показали бисмо нашу истрајност а не кршимо никакве забране. Свака кућа црква!

Шаљите нам ваше снимке и фотографије како се на овај начин борите против коронавируса и накарадног закона. Наши црквени великодостојници немају ништа против ове мирне и племените акције! Пошаљимо у свијет нову слику наше праведне борбе, овај пут против два зла, као и слику наше одлучности да истрајемо.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *