Странци српски криминалци

Држављани западних и источних земаља све више чине кривична дела по Србији, а најопаснији су подмукли албански мафијаши и наоружани мигранти, који чине и убиства
Пише: Марко Лопушина 

Крајем новембра Трећи основни суд у Београду је, након саслушања у тужилаштву, одредио притвор до 30 дана Б. Б. (44), држављанину Републике Конго, због сумње да је извршио кривично дело крађе скупоценог мобилног телефона од једног путника на Ауродрому “Никола Тесла”.

Унутрашњом контром српски полицајци и цариници су 25. августа 2023. године у близини Ниша спречили кријумчарење готово пола килограма тешког златног накита, вредног безмало 1,7 милон динара. Кријумчар је био Турчин, који је путовао преко Србије за Белгију. Један Немац је кроз Србију кријумчарио вредносне папире и новац у вредности од 15 милиона евра.

Страни кријумчари у Србији на илегалан начин долазе и до вредних и заштићених врста животиња, које покушавају да пренесу на различите начине у иностранство. Ово је крађа српског природног богаства. Један Чех је у Србију ушао из Бугарске где је украо и у комбију сакрио пластичне кутије за храну пуне живих змија, гуштера и жаба.

Ово су само неки од примера како странци у Србији постају криминалци, јер желе да се обогазе на брз и незаконит начин. Они чине опасна кривична дела и показују како криминал и криминалци не знају за границе. Српско правосуђе, полиција, царина и инспекцијске службе су последњих година открили и спречили више од 10.000 странаца у чињењу кривичних дела.

Међу њима било је и опасних мафијаша из Шпаније, Италије, Албаније и Црне Горе. Највише је било припадника два криминална кокаинска клана из Котора – „шкаљарског“ и „кавачког“ – у чијем је рату који бесни већ дуже од три године, убијено више од 20 особа. Поједини обрачуни су се „преселили“ у Србију где су вршили кривична дела, а чиме је угрожена безбедност грађана Србије.

Како се број руских држављана последњих година увећао у Србији, а посебно у Београду, са њима је дошао и криминал. Држављанин Русије К. М. приведен је и саслушан у Трећем окружном јавном тужилаштву у Београду, јер је 8. новембра, око 13 часова, у намери да отпутује за Будимпешту авионом, полицијском службенику граничне контроле на прелазу у Сурчину предао на увид фалсификовану путну исправу Републике Србије. Прегледом његовог пртљага пронађена су и друга фалсификована документа, попут лажне српске личне карте и возачке дозволе. И њему је одређен притвор. Не зна се тачно колико је лажних пасоша овај Рус имао и продао у Србији и омогућио илегалан прелазак наше границе.

Иван Асоди, руски момак упуцан је неданво са 6 метака у стомак у Београду и завршио у болници. Показало се даје овај Рус човек опасних намера. Његово име се појавило у српској јавности након што је у порти Цркве Светог Илије у Вранићу 2. августа 2015. убијен Саша Јоксић. Био је у притвору, па у бегству, па је ослобођен оптужби. Побегао је у Аустрију одакле је враћен у Србију и постао жртва оружаног напада. Припадао је навијачком клану који му је наком смрти објавио неколико читуља.

Искусни полицајци су ми причали да највећи број странаца-криминалаца долази из суседних земаља да би по Србији чинили кривична дела. Тако, на пример, из Румуније у Србији оперишу пљачкаши, трговци људима и људским органима, посебно проституткама и организатори деце-просјака. Из Бугарске нам долазе фалсификатори новца и платних картица, пљачкаши банкомата и аутомобила са електронским таблама, крадљивци по робним кућама и лажне кућне помоћнице. Турци у Србију доносе и на илегалан начин преодају наркотике и лажно злато. Преко Северне Македоније и са Македонцима Турци илегално тргују дуваном и цигаретама.

Из БиХ и Албаније долазе кријумчари марихуане и трговци оружјем, којима се по Србији чиве убиства и тешка рањавања. Са Косова и Метохије и Албаније у Србији делују политички криминалци, чији је крајњи циљ слабљење и дестабилизација наше државе.

Деценијама косметски Албанци и албански Албанци на територији Србије илегано тргују наркотицима, краденом стоком, секу и уништавају српске шуме, њиве и поседе Срба узурпирају и врше насиље и ликвидације Срба да би из покрајине протерали наш народ.

Како је утврђено албански криминал на КиМ подржаван је из Албаније, која у Србију шаље своје криминалце да чине кривична дела. После злочина извршиоци, страни држављани, беже натраг у Албанију, тако да Кфор и српски органи власти не могу да их пронађу.

Случај лажног свештеника Николе Џуфка из Албаније показао је да странци криминалци почињу у нашој земљи и јавно да делују. Џуфко је са групом Албанаца упао 28. новембра 2023. године  у српску цркву Св. Архангела Михаила у селу Ракитници, општина Подујево да би у цркви наводно обавили црквени обред. Циљ ове групе криминалаца био је да ову цркву прогласе за ”цркву Фана Нолија”, која припада самозваној Албанској православној цркви из Елбасана.

Ово кривично дело је само још једно у низу, једно од стотину, које за циљ има отимање духовне и културне баштине Српске православне цркве, односно „албанизацију“ или „косоволизацију“ наше духовне и културне баштине. Овај случај изведен је на насилан и крајње забрињавајуће начин, речено је у саопштењу СПЦ.

Више цркава у општини Подујево је руинирано, а посебно је страдала саборна црква Св. Апостола Андреја која је брутално запаљена 2004. године. Овог пута нападнута црква Св. Архангела Михаила у Ракитници је уз мања оштећења преживела 2004. године, јер су је поштовали и старији Албанци који су чували предање да је у њој преноћило тело Св. Кнеза Лазара после Косовске битке 1389.

Политички криминал који странци албанског порекла врше у Србији је диригован из два центра – из Тиране и из Приштине. Српски стручњаци за безбедности сматрају да је и појава политичког криминалитета миграната, који са истока упадају у Србију, да би илегално прешли у западне земља, такође диригован. О томе ми је говорио и један поштар, а потом и један полицијац.

Наиме, пре седам година када су се прве групе миграната појавиле у Србији почеле да се концентришу око Пирота и врања, Београда и Суботице, на пут ка ЕУ, преко пошта у Србији, а и преко мобиних телефона, готово сваки мигрант је добијао по 3.000 долара. То је био први знак да њих неко шаље на илегално путовање прем ЕУ и да то финансира.

Друга сумњива чињеница је да су мигранти само мушкарци у најболим годинама, који могу да издрже путовање и све непријатности. Ид а треба да се интегришу у ЕУ. Међу мигрантима нема других старијих жртава арапских ратова, професора, лекара, научника, напредних жена, већ само младићи до 40 година старости.

Када је дошло да заустављања таласа миграната пре три године, илегални путници су почели да се организују тако што су у сарадњи са мафијом из Турске, Авфанистана, Сирије и Ирана почели да се наоружавају. У околини Суботице су створене три кријумчарске мафијашке групе, које су се међусобно тукле за мигранте и њихов новац. Сваки мигрант је мафији за прелаз из Србије у Мађарску, односно у ЕУ плаћао око 4.500 евра. А последњих година кроз Србију је прошло 15.000 миграната.

Сами мигранти су илегално деловали од Пирота преко Кикинде и Сомбора до Суботице. Злостављали су грађана са кућама и имањима близу шумских путева куда су се кретали. Криминалне групе кријумчара људи су се сукобиле и међусбоно убијале. Ове јесени странци-мафијаши су оружјем напали полицијске станице у Србији и у Мађарској д аби направили пут за мигранте.

Током акције сузбијање илегалних миграција и кријумчара, која се од 27. октобра 2023. године спроводи по налогу Министарства унутрашњих послова Србије наши полицајци су пронашли око 4.500 ирегуларних миграната који су се скривали у пограничним појасевима на подручју Сомбора, Суботице, Кикинде и Пирота. Код њи је пронађено више од хиљаду комада оружја, од пиштоља до аутоматских пушака. Ови мигранти и крујумчари личили су на страну илегалну армију у Србији.

У полицијској акцији ове јесени ухапшено је осам кријумчара и задржано још 119 особа због различитих кривичних дела. Поднето је 17 кривичних пријава за кривично дело недозвољен прелаз државне границе и кријумчарење људи, 11 кривичних пријава у вези са оружјем, пет кривичних пријава за неовлашћено држање опојних дрога, као и 10 кривичних пријава за друга кривична дела. Поднето је и 457 прекршајних пријава из Закона о странцима, као и 79 за прекршаје из Закона о граничној контроли.

По српским законима странци, који почине неко кривично дело у Србији, одговарају новчано, затвором и протеривањем.

Крајем новембра Трећи основни суд у Београду је, након саслушања у тужилаштву, одредио притвор до 30 дана Б. Б. (44), држављанину Републике Конго, због сумње да је извршио кривично дело крађе скупоценог мобилног телефона од једног путника на Ауродрому “Никола Тесла”.

Унутрашњом контром српски полицајци и цариници су 25. августа 2023. године у близини Ниша спречили кријумчарење готово пола килограма тешког златног накита, вредног безмало 1,7 милон динара. Кријумчар је био Турчин, који је путовао преко Србије за Белгију. Један Немац је кроз Србију кријумчарио вредносне папире и новац у суми од 15 милиона евра.

Страни кријумчари у Србији на илегалан начин долазе и до вредних и заштићених врста животиња, које покушавају да пренесу на различите начине у иностранство. Ово је крађа српског природног богаства. Један Чех је у Србију ушао из Бугарске где је украо и у комбију сакрио пластичне кутије за храну пуне живих змија, гуштера и жаба.

Ово су само неки од примера како странци у Србији постају криминалци, јер желе да се обогазе на брз и незаконит начин. Они чине опасна кривична дела и показују како криминал и криминалци не знају за границе. Српско правосуђе, полиција, царина и инспекцијске службе су последњих година открили и спречили више од 10.000 странаца у чињењу кривичних дела.

Међу њима било је и опасних мафијаша из Шпаније, Италије, Албаније и Црне Горе. Међу њима је највише било припадника два криминална кокаинска клана из Котора – „шкаљарског“ и „кавачког“ – у чијем је „рату“ који бесни већ дуже од три године, убијено више од 20 особа. Поједини обрачуни су се „преселили“ у Србију где су вршили кривична дела, а чиме је угрожена безбедност грађана Србије.

Како се број руских држављана последњих година увећао у Србији, а посебно у Београду, са њима је дошао и криминал. Држављанин Русије К. М. приведен је и саслушан у Трећем окружном јавном тужилаштву у Београду, јер је 8. новембра, око 13 часова, у намери да отпутује за Будимпешту авионом, полицијском службенику граничне контроле на прелазу у Сурчину предао на увид фалсификовану путну исправу Републике Србије. Прегледом његовог пртљага пронађена су и друга фалсификована документа, попут лажне српске личне карте и возачке дозволе. И њему је одређен притвор. Не зна се тачно колико је лажних пасоша овај Рус имао и продао у Србији и омогућио илегалан прелазак наше границе.

Иван Асоди, руски момак упуцан је неданво са 6 метака у стомак у Београду и завршио у болници. Показало се даје овај Рус човек опасних намера. Његово име се појавило у српској јавности након што је у порти Цркве Светог Илије у Вранићу 2. августа 2015. убијен Саша Јоксић. Био је у притвору, па у бегству, па је ослобођен оптужби. Побегао је у Аустрију одакле је враћен у Србију и постао жртва оружаног напада. Припадао је навијачком клану који му је наком смрти објавио неколико читуља.

Искусни полицајци су ми причали да највећи број странаца-криминалаца долази из суседних земаља да би по Србији чинили кривична дела. Тако, на пример, из Румуније у Србији оперишу пљачкаши, трговци људима и људским органима, посебно проституткама и организатори деце-просјака. Из Бугарске нам долазе фалсификатори новца и платних картица, пљачкаши банкомата и аутомобила са електронским таблама, крадљивци по робним кућама и лажне кућне помоћнице. Турци у Србију доносе и на илегалан начин преодају наркотике и лажно злато. Преко Северне Македоније и са Македонцима Турци илегално тргују дуваном и цигаретама.

Из БиХ и Албаније долазе кријумчари марихуане и трговци оружјем, којима се по Србији чиве убиства и тешка рањавања. Са Косова и Метохије и Албаније у Србији делују политички криминалци, чији је крајњи циљ слабљење и дестабилизација наше државе.

Деценијама косметски Албанци и албански Албанци на територији Србије илегано тргују наркотицима, краденом стоком, секу и уништавају српске шуме, њиве и поседе Срба узурпирају и врше насиље и ликвидације Срба да би из покрајине протерали наш народ.

Како је утврђено албански криминал на КиМ подржаван је из Албаније, која у Србију шаље своје криминалце да чине кривична дела. После злочина извршиоци, страни држављани, беже натраг у Албанију, тако да Кфор и српски органи власти не могу да их пронађу.

Случај лажног свештеника Николе Џуфка из Албаније показао је да странци криминалци почињу у нашој земљи и јавно да делују. Џуфко је са групом Албанаца упао 28. новембра 2023. године  у српску цркву Св. Архангела Михаила у селу Ракитници, општина Подујево да би у цркви наводно обавили црквени обред. Циљ ове групе криминалаца био је да ову цркву прогласе за ”цркву Фана Нолија”, која припада самозваној Албанској православној цркви из Елбасана.

Ово кривично дело је само још једно у низу, једно од стотину, које за циљ има отимање духовне и културне баштине Српске православне цркве, односно „албанизацију“ или „косоволизацију“ наше духовне и културне баштине. Овај случај изведен је на насилан и крајње забрињавајуће начин, речено је у саопштењу СПЦ.

Више цркава у општини Подујево је руинирано, а посебно је страдала саборна црква Св. Апостола Андреја која је брутално запаљена 2004. године. Овог пута нападнута црква Св. Архангела Михаила у Ракитници је уз мања оштећења преживела 2004. године, јер су је поштовали и старији Албанци који су чували предање да је у њој преноћило тело Св. Кнеза Лазара после Косовске битке 1389.

Политички криминал који странци албанског порекла врше у Србији је диригован из два центра – из Тиране и из Приштине. Српски стручњаци за безбедности сматрају да је и појава политичког криминалитета миграната, који са истока упадају у Србију, да би илегално прешли у западне земља, такође диригован. О томе ми је говорио и један поштар, а потом и један полицијац.

Наиме, пре седам година када су се прве групе миграната појавиле у Србији почеле да се концентришу око Пирота и врања, Београда и Суботице, на пут ка ЕУ, преко пошта у Србији, а и преко мобиних телефона, готово сваки мигрант је добијао по 3.000 долара. То је био први знак да њих неко шаље на илегално путовање прем ЕУ и да то финансира.

Друга сумњива чињеница је да су мигранти само мушкарци у најболим годинама, који могу да издрже путовање и све непријатности. Ид а треба да се интегришу у ЕУ. Међу мигрантима нема других старијих жртава арапских ратова, професора, лекара, научника, напредних жена, већ само младићи до 40 година старости.

Када је дошло да заустављања таласа миграната пре три године, илегални путници су почели да се организују тако што су у сарадњи са мафијом из Турске, Авфанистана, Сирије и Ирана почели да се наоружавају. У околини Суботице су створене три кријумчарске мафијашке групе, које су се међусобно тукле за мигранте и њихов новац. Сваки мигрант је мафији за прелаз из Србије у Мађарску, односно у ЕУ плаћао око 4.500 евра. А последњих година кроз Србију је прошло 15.000 миграната.

Сами мигранти су илегално деловали од Пирота преко Кикинде и Сомбора до Суботице. Злостављали су грађана са кућама и имањима близу шумских путева куда су се кретали. Криминалне групе кријумчара људи су се сукобиле и међусбоно убијале. Ове јесени странци-мафијаши су оружјем напали полицијске станице у Србији и у Мађарској д аби направили пут за мигранте.

Током акције сузбијање илегалних миграција и кријумчара, која се од 27. октобра 2023. године спроводи по налогу Министарства унутрашњих послова Србије наши полицајци су пронашли око 4.500 ирегуларних миграната који су се скривали у пограничним појасевима на подручју Сомбора, Суботице, Кикинде и Пирота. Код њи је пронађено више од хиљаду комада оружја, од пиштоља до аутоматских пушака. Ови мигранти и крујумчари личили су на страну илегалну армију у Србији.

У полицијској акцији ове јесени ухапшено је осам кријумчара и задржано још 119 особа због различитих кривичних дела. Поднето је 17 кривичних пријава за кривично дело недозвољен прелаз државне границе и кријумчарење људи, 11 кривичних пријава у вези са оружјем, пет кривичних пријава за неовлашћено држање опојних дрога, као и 10 кривичних пријава за друга кривична дела. Поднето је и 457 прекршајних пријава из Закона о странцима, као и 79 за прекршаје из Закона о граничној контроли.

По српским законима странци, који почине неко кривично дело у Србији, одговарају новчано, затвором и протеривањем.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *