Стотине верника поклонило се Светом Василију

Српска православна црква и њени вjерници данас славе једног од највећих српских светитеља –Св. Василија Острошког. Тим поводом у манастиру Острог служена је литургија, који је водио митрополит црногорско-приморски Амфилохије. Киша није омела на стотине верника да дођу у острошке греде и приступе ћивоту чудотворца.

Литургија на ОстрогуМитрополит Амфилохије рекао је после служења литургије да је Свети Василије  најбоља вакцина за исцељење свих вируса и оних духовних, душевних и телесних.

„Сабирају се стотине хиљада људи да се дотакну хаљина Христових, а хаљине његове јесу и мошти Светог Василија, да се дотакну да би се исцелили од својих душевних и телесних невоља и болести“, казао је Амфилохије.

Како је истакао, добро је да научници пронађу вакцину против вируса, али док се та вакцина не пронађе ту је Свети Василије, вакцина која делује кроз векове.

„Молитвама свих вас, али дејством силе Божије и Светог Василија осећам и видим да се исцељује и овај вирус али да се исцељују још опакији вируси који владају људима овде у овом свету, а то су вируси богомржње и братомржње, најопакији вируси који господаре и за које је најбоља вакцина овај свети дан и ове свете мошти. Дај Боже да се исцеле сви вируси а посебно вирус братомржње и братских несрећа“, казао је Амфилохије.

Амфилохије је истакао да је посебно радостан због бројне омладине која је дошла.

„Даће Бог да се поново отворе границе а кад се отворе границе између људских срдаца јер Бог је допустио овакве вирусе не да би раздвојио људе, да би их удаљио физички, у реду, али с друге стране Бог пусти вирусе не би ли се људи изнутра сродили једни с другима љубављу, братољубљем и богољубљем“, рекао је митрополит.

Полиција није заустављала грађане који су ишли у манастир Острог да се поклоне моштима Светог Василија Острошког.

Као и претходних година, грађани су морали да аутомобиле оставе код цркве Светог Станка одакле су манастирским превозом или пешке ишли до Горњег манастира.Редари су грађанима који немају маске делили маске.

Преносимо део атмосфере из манастира, на дан рођења нашег Чудотворца, захваљујући порталу Ин4С и Спутњику,  а феноменалне фотографије направили су Милош Вујовић и Небојша Поповић:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *