Српски проналазач који је задужио човечанство

Вељко Милковић један је од најупешнијих српских академика, а његови изуми годинама уназад су међу најважнијим светским открићима, која су од изузетне ефикасности и користе се у преко 500 предузећа широм света.

Српски научник рођен је у Новом Саду 1949. године и изумео је самогрејну еколошку кућу, соларну земуницу са земљаном заштитом и рефлектујућим површинама помоћу којих се остварује уштеда у грејању и осветљењу и бројне, како их он назива, еколошке иновације.

Његов изуми заснивају се на спознаји предности употребе двостепених механичких осцилација и погонског клатна. То његово откриће сматра се „новом механиком“ и може да се користи на милион начина.

Foto: Rina„Иако се точак сматра највећим изумом човечанства и за основу напретка који се доказао као добар пример транспорта, самим тим ушао као најбоље решење и за турбине, елисе, зупчанике и доста других ствари, међутим ја својим тезама и у пракси доказујем да је то погрешно и да су осцилације (природно кретање) доста ефикаснији облик окретања и уз минимална улагања можете добити бесплатну енергију. Узмите пример птица, које осцилују крилима, или рибе перајима“, казао је за Рину Вељко Милковић.

Овај иноватор тврди да је то доказао у својим научним радовима и да су његове тезе нашле примену у Индији, на чијим принципима је саграђена механичка електрана, па све до Америке и остатка света, где имају примену многи његови патенти и научна решења.

Милковић је кроз бројне примере и патенте у пракси доказао да помоћу гравитације осцилирање знатно дуже траје од било ког ротационог облика кретања.

„Ако упоредите пример кугличног лежаја који се сматра за једно од достигнућа у механици, сваки точак се убрзо заустави док клатно чији је основни погон гравитација ради стоструко дуже“, додао је Вељко.

Човечанство се сада не може замислити без електричне енергије која је неопходна у свим сферама живота од саобраћаја, индустрије и домаћинства.

„У изобиљу имамо електричну енергију у виду гравитације, не морамо посећи дрво или трошити нешто што је неповратно, као што су нафта, дрва и угаљ којих има у ограниченим количинама. Кроз векове је било безуспешних покушаја да се искористи гравитација, сада се то у свету доказује, и ја сам направио прототипе које сам понудио преко глобалне интернет продавнице Алибаба“, казао је Милковић.

Овај изузетан српски научник до сада је написао 13 књига које су преведене на неколико светских језика и на основу којих је снимљено неколико играно-документарних филмова. За свој вишедеценијски рад добио је бројна признања у земљи и иностранству, а на предлог АРС академије Вељко Милковић је кандидат за Нобелову награду из области механике, па ће се тако можда поред Ајнштајна, Рендгена, Николе Тесле наћи и Вељко Милковић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *