Северна Кореја без короне

Predsednik Sjedinjenih Američkih Država Donald Tramp poslao je pismo Kim Džong Unu u kojem poziva vođu Demokratske Narodne Republike Koreje na saradnju u borbi protiv korona virusa.

Tramp je u pismu pohvalio način na koji se DNR Koreja bori sa epidemijom, prenosi Raša Tudej. Prema navodima KCNA, novinske agencije Severne Koreje, Tramp je istakao “impresioniranost naporima koje je Kim uložio kako bi odbranio svoj narod od opasnosti”.

Svojim pismom Tramp je praktično zatražio pomoć a ne saradnju sa DNR Korejom u borbi protiv korona virusa koji ugrožava SAD dok je DNR Koreja zvanično saopštila da u toj zemlji ne postoji nijedan slučaj korona virusa.

NKPJ čestita DNR Koreji na odlučnoj i uspešnoj borbi protiv zaraze i najoštrije osuđuje lažne vesti i klevete koje prema toj zemlji širi zapadna reakcionarna propaganda tvrdeći da “Pjongjang krije da ima obolelih i umrlih”. Bez bilo kakvih dokaza lažljiva propaganda dezinformiše da navodno “crno tržište, zaostala zdravstvena infrastruktura i neuhranjenost stanovništva čine stanovnike te zemlje podložne zarazi”. To su naravno sve odreda podle i prljave izmišljotine.

Ono što je tačno je da je DNR Koreja zahvaljujući uspešnim merama poput zaustavljanja trgovine i zatvaranja granice sa Kinom, karantina u trajanju od 30 dana i ograničenja stranim i diplomatskim predstavnicima u toj zemlji uspela da izbegne epidemiju. Pjongjang je Svetsku zdravstvenu organizaciju obavestio da su izvršena testiranja nad 141 osobom za koje se pretpostavljalo da su možda zaraženi. Svi do jednog negativni korona virus.

Uspeh koji je ostvarila DNR Koreja na planu borbe protiv korona virusa je još jedan od neoborivih dokaza o prednostima i moći zdravstva u zemljama  socijalističkog društvenog uređenja!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *