Адвокат тврди: И НАТО умешан у трговину органима

Сумњам да ће се случај трговине људским органима наћи пред Специјализованим тужилаштвом у Хагу из простог разлога што би таква истрага неминовно довела до улоге дела НАТО-а у томе, уверен је Горан Петронијевић адвокат и бивши судија у Пећи 1998. и 1999. године.

Петронијевић се још тада бавио овом темом и случајем „жута кућа“ која се налази на територији Републике Албаније, а за коју, према извештају Дика Мартија, постоје индиције да је била локација у којој су припадници ОВК вадили људске органе жртвама.

„ОВК нити је знао, нити је самостално могао да организује трговину органима. То су урадили делови НАТО-а, који су очигледно имали сагласност свог врха да то раде. А мрвице колача које су добијали продајом органа у том периоду су кроз оружје или неку другу врсту помоћи давали ОВК“, тврди Петронијевић.

Incident u centru Beograda: Pretučeni poznati advokat i sudija u penziji |  Novosti.RS
Адвокат Горан Петронијевић

Он сматра да је то био организован криминални посао, организоване криминалне групе у којој су са једне стране учествовали представници ОВК а са друге део НАТО-а.

„И ту нема никаве дилеме, јер контрола коју је НАТО имао на том простору и пре 1999. године, а посебно после, говоре да тако нешто није могло да се ради без њихове сагласности или како ја тврдим – њиховог учешћа. Нису Албанци имали бродове-болнице на којима се вршило пресађивање органа, нису Албанци ни знали, нити имали ресурсе медицинских нити било којих других стручних да то раде“, уверен је наш саговорник.

Имајући у виду да је НАТО стајао, односно, прво америчка обавештајна служба, иза формирања милитантног крила косовске сепаратистичке организације из које је настао ОВК, може се закључити да је фактички америчка обавештајна служба уз логистику НАТО-а створила ОВК, додаје он.

Адвокат наводи и да се зна, за то постоје и докази, да су их обучавали, помагали и да су им у Албанији отворили кампове у сарадњи са албанским властима, чији су инструктори обучавали припаднике ОВК, а који су као ветерани пристигли из Немачке, Велике Британије и Америке.

„НАТО је искористио и разне међународне невладине организације, међународну заједницу и још многе друге инстанце у овом случају. Када је реч о трговини органима треба обавезно поменути и Бернара Кушнера који је тада био шеф УНМИК-а и који је брутално вербално напао новинара Будимира Ничића са Косова и Метохије када му је поставио питање о трговини органима. Свако ко је видео ту његову реакцију, није могао да не каже – па овај човек зна о чему се ради!“, подсећа Петронијевић.

Управо из свих горе наведених разлога наш саговорник је уверен да НАТО неће дозволити да се ико ко је повезан са трговином људских органа из ОВК оптужи, јер би истина могла да изађе на видело. Зато, како наводи, у оптужницама против Хашима Тачија и осталих се налазе оптужбе за њихова међусобна криминална и политичка убиства.

„Нас то може да занима само у делу где се скида хипотека са српског народа, војске и полиције на чији се терет до сада стављало убиство многих Албанаца, а за која се сада испоставља да су их побили управо представници ОВК, а не српске власти“, додаје Петронијевић.

Према његовим речима, није искључено да у свету постоје сведоци свих дешавања када је реч о трговини органима и улози дела НАТО-а и ОВК у томе, а да би поправили Међународни суд за људска права у Стразбуру требало би да се позабаве свим наводима везаним за ову тему.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *