Српска краљица нафте и гаса стала уз Новака

Новак Ђоковић оформио је озбиљан тим за ПТПА, организацију која жели да промени расподелу профита у свету тениса. Тај план није се допао АТП-у, али јесте Ребеки Мекдоналд, канадској бизнисменки српског порекла, рођеној 1953. као Убавка Митић.

Ребека је ушла у ПТПА као члан саветодавног одбора, на позив оснивача Васека Поспишила и Новака Ђоковића. Ова Српкиња из Канаде оснивач је компаније „Just Energy Group Inc“ у Торонту, била је председник и извршни директор пре него што је 2007. године постала извршни председник.

Још 1989. године, Ребека је основала „Energy Marketing Inc“, 1995. „Atlantic Power“, а због пословних подухвата називали су је „српском краљицом нафте и гаса“, јер се њено богатство процењује на две милијарде долара.

Покретач је жестоке подршке женама у послу, шест година заредом проглашена је за водец́у канадску предузетницу према часопису „Профит“.

Оснивачица је Центра за артритис и аутоимуне болести у болници Маунт Синај у Торонту, била је и потпредседник Управног одбора болнице Маунт Синај, али и члан управног одбора Краљевског музеја Онтарио.

Има почасну диплому на Универзитету у Викторији и страствени је љубитељ тениса и поборник спорта широм света, а посебно јој је драг Новак Ђоковић, са којим је прославила и једно освајање УС Опена 2018. године. Сада је познанство претворила у озбиљну авантуру и подухват да се помогне нижерангираним тенисерима.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *