Srpkinja spasila dete i postala heroj Milvokija

Irena Ivić je u Prokuplju radila kao vaspitačica, ali ju je životni put odveo u SAD, čiju javnost je osvojila herojskim spasavanjem deteta. Umesto poslom za koji se školovala, poput mnogobrojnih ljudi iz Topličkog kraja, morala je da traži sreću van granica Srbije i u Milvokiju radi kao vozač autobusa. U tom gradu je krajem prošle godine učinila herojsko delo – zaustavila je vozilo, uvidevši da bosonogo dete hoda ulicom na temperaturi od minus 8 stepeni i spasla ga.

“Ni o čemu drugom nisam razmišljala, samo kako da ga stignem i uhvatim. Rukom sam pokazala znak autu koji mi je išao u susret da stane, a ja sam zgrabila dete i unela ga u autobus. U tom trenutku se nisam setila da skinem svoju jaknu, da ne bih gubila vreme, već mu je u autobusu putnica dala jaknu. Ono je, kada se ugrejalo, zaspalo je na mojim grudima“, ispričala je Irena.

Ona je sa detetom u krilu sačekala policajce i spasioce koji su ga preuzeli.

“Svako bi tako postupio. I ja sam majka i uvek me potresu ovakve situacije. To je prirodna emocija koja ne može da se sakrije“, dodala je Irena.

Kako navodi prokupački portal, njen put do Amerike je splet okolnosti i borbe da se istraje i preživi.

“U Prokuplju je radila kao vaspitačica, a onda je od 1999. godine krenula da se bori za bolji život. Sve do 2005. godine povremeno je bila u Americi. Nije dobro poznavala jezik, a zanimljivo je da je zeleni karton dobila na lutriji! Prvo je vozila kamion, zatim školski autobus i na kraju, kako se pokazala kao dobar radnik, uspela je da pre dve godine dobije zaposlenje u gradskom saobraćaju, kao vozač autobusa“, navodi njen brat Dejan Drobnjak.

Izvor: prokupljena dlanu.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *