Српска деца са Флориде на радионици о вери православној

На Флориди благословом г. Иринеја, Епископа Српске православне Епархије источноамеричке, парохија Светог Саве у Сент Питерсбургу организовала је 18. децембра 2021. године образовну радионицу за децу, којој је присуствовао протођакон Јован Аничић референт Канцеларије за веронауку.

Рад са децом, а било их је око 50, почео је молитвом у храму. Свештеник Драган Жарић благословио је окупљену децу и родитеље и пожелео им корисну и забавну радионицу. Распоређени у више група, деца су цртала сцену Рођења Христовог, и учила разлику између врлина и грехова. Посебно предавање је било посвећено изазовима друштвених интернет игара. Истакнут је значај поста али и потреба јачања духовног живота и истицања вредности Свете православне Цркве.

Родитељи (и деца) су имали прилику да погледају документарни филм Тихи Кутак Христов, посвећен Светом Мардарију Либертивилском, првом епископу Епархије америчко-канадске. Пажњом г. Милана Галића засађена је млада стабљика манга уз жељу да за коју годину деца једу плод овог укусног јужног воћа.

Треба истаћи добру вољу организатора дечје радионице: учитељица попадије Изворинке Жарић, Слађане Лукић, проф. Драгане Крсмановић (Тампа Универзитет), Фејт Андерсон и Љиљане Ковачевић. За спремање оброка за све присутне побринули су се Јелена Шекуларац, Шејла Бојовић и Тања Мичић.

У разговору са родитељима закључено је да су оваква окупљања корисна и пожељно је да се организују више пута годишње. Рад са младима али и породицама уопште неопходан је за правилан духовни раст и очување православне вере.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *