Србин из пећине одушевио и Илона Маска

Пироћанац Панта Петровић, познат по томе да већ 15 година живи у пећини, вакцинисао се недавно и позвао све да се вакцинишу у што већем броју. Светски милијардер Илон Маск на Твитеру је подржао Пантин потез и послао снажну поруку пратиоцима.

Панта Петровић изазвао је пажњу не само домаћих, већ и светских медија који су пренели његову необичну причу. Наиме, он је донео одлуку да живот проведе у пећинама Старе планине, јер, како каже, тамо има потпуну слободу и нимало се не каје. Иако време проводи далеко од цивилизације, ипак је желео да прими вакцину против коронавируса и тада је постао права интернет сензација.

„Примио сам прву дозу вакцине, очекујем позив за другу дозу. Нисам се много размишљао, вакцинисали су се и сви моји пријатељи, другари и апелујем на све да се вакцинишу, јер смо нарочито ми људи са села угрожени. Корона лако може из града да дође у село, шуму, свуда где има људи“, рекао је Петровић.

Панта је доказ да се добар глас далеко чује, а за његову необичну причу чуо је светски милијардер и власник компаније Тесла Илон Маск, који је недавно летео у орбиту свемира.

Он је на свом Твитер налогу поделио причу иностраних медија о Панти Петровићу, која наводи „да се српски пећински самотњак вакцинисао и позвао друге да следе његов пример“.

Маск је на то шаљиво одговорио коментаром: „Чак се и српски пећински самотњак слаже…“, вероватно мислећи на важност вакцинације против коронавируса.

Панта је, иначе, у свом крају познат као врсни мајстор и како сам истиче – миљеник жена.

„О свом трошку сам направио три моста, један у граду, један овде у кањону Градашничке реке и један код водопада према Књажевацу. Највећи мост кога сам направио је 20 метара дугачак и пет тона тежак. Сва три моста сам поклонио суграђанима на коришћење. Направио сам и гондолу – ‘Пантино гнездо’ где радо уживам у вожњи, цвркуту птица, шуму реке. Гондола је на висини од око 40 метара“, испричао је он.

„Бог је рекао да се множимо и Паки је тако и направио. Прича се да јурим жене, међутим, оне мене јуре, а њих треба да питате зашто је то тако. Не знам колко деце имам, имам их и по иностранству и овде“, преноси речи Панте Петровића Нова.рс.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *