Slavni glumac i dobrotvor uslikan kao beskućnik

Kijanu Rivs na nekim od poslednjih fotografija koje su se pojavile u javnosti izgleda kao beskućnik, a ne kao poznati glumac.

Strani mediji objavili su fotografije čoveka koji sedi ispred kluba Sent Rok na Hermosa Biču, u Kaliforniji, a malo ko je u prvi mah primetio da na fotografijama nije beskućnik, već poznati glumac Kijanu Rivs. Sa kapom na glavi i u odeći koja ni na koji način nije odavala utisak da je u pitanju svetski poznati glumac, sa milionima na računu, 58-godišnji glumac je sedeo na podu i pušio cigaretu, a njegova seda brada i duga kosa su samo doprineli neurednom izgledu.

Rivs se odmarao ispred kluba uoči koncerta sa svojom grupom Dogstar, sa kojom je trenutno na turneji. Ova scena je u potpunoj suprotnosti sa fotografijama koje su nedavno snimljene kada su ga paparaci uhvatili na jahti u Italiji i kada je pokazao svoje utegnuto telo i formu dok je bio na odmoru sa sestrom Kim (56) sa kojom je veoma blizak.

Foto: Profimedia

Kijanu je inače donirao 70% svog honorara iz prvog filma „Matriks“ za finansiranje istraživanja leukemije – nakon što se Kim borila sa ovom opakom bolešću 10 godina. Naime, glumac, koji je navodno plaćen 10 miliona dolara unapred i zaradio je ukupno 35 miliona dolara za prvi film u franšizi 1999. godine, finansirao je istraživanje raka krvi nakon što je Kim 1991. godine dijagnostifikovana leukemija.

On je u to vreme postao njen primarni negovatelj i pomogao joj da se oporavi nakon što je provela deceniju u borbi protiv raka, pre nego što je otišla u remisiju. Da bi bio bliži sestri, Kijanu je prodao kuću i uselio se kod nje, a potom je odložio sva snimanja, uključujući i snimanje „Matriksa“ i potrošio 5 miliona dolara na terapije, kako bi pomogao Kim da se potpuno oporavi.

Rivs je jednom prilikom za svoju sestru rekao:

„Ona je uvek bila uz mene. Uvek ću biti tu za nju.“

Poznati glumac je od tada pokrenuo dobrotvornu organizaciju za pomoć onima koji se bore sa rakom. Godine 2009. rekao je za Ladies Home Journal:

„Imam privatnu fondaciju koja postoji već pet ili šest godina i pomaže nekoliko dečijih bolnica i istraživanje raka. Ne volim da vezujem svoje ime uz to, samo puštam fondaciju da radi ono što radi i pomaže onima kojima je to potrebno.“

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *