Савиндан се славио и на Тасманији

У храму посвећеном Крстовдану у граду Хобарт у Тасманија, прослављена је школска слава Свети Сава. У нашем народу се каже „тамо где живи Србин, тамо се и слави све српска слава Свети Сава“. Вредни Срби града Хобарта сваке године свечано прославе нашег великог заштитника Светог Саву. Домаћин овогодишње славе била је честита породица Дарка Краиновића, сина славне српске Лике. А за домаћина славе за наредну годину пријавила се честита породица Данијела Ђермановића, честитог Србина нама драге Републике Српске.

Вредни Срби града Хобарта, а посебно млади домаћини Дарко и његова породица, потрудили су се да школска слава протекне онако како то доликује нама Србима. Млади домаћини за наредну годину са радошћу су се прихватили кумства школске славе Светог Саве.

О животу и делу Светог Саве надахнуто је беседио прота Момчило Вукша. Уз жељу и аманет, да сви Срби заједно негујемо и чувамо српски језик, културу предања и српске обичаје. Посебно да чувамо своје Светосавље, и своју неокаљану вјеру православну. Србин без Светог Саве и школске славе попут дрвета без гране. Да живимо сви у слози Свети Саво ти помози.

Текст: Прота Момчило Вукша/Српски глас 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *